2013. augusztus 22., csütörtök

Autóbérlési segítő (2023-ban frissítve!)

Az általam követett utazási fórumokon rendre visszatérő kérdés az autóbérléssel kapcsolatos problémák és bizonytalanságok.

Nekem szerencsére volt módom most már elég sokszor, több országban is autót bérelni, ezért azt gondoltam, veszem a bátorságot, és egy afféle kisokost összeállítok ezzel kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak afféle sorvezető: ebben a témában elég sok az ilyen-olyan kivétel, az egyedi eset és cég, tehát alábbiak nem lesznek egyértelmű kizárólagosságok, szabályok.

A lepusztult, átverős, komolytalan cégeket (pl. Goldcar, stb.) nem tárgyalom ebben a posztban, azokkal szemben nincsen módszer, vagyis csak egy van, de azt nem kell magyarázni: meg kell tenni mindent azért, hogy elkerüljük őket. Erre módszer lehet olvasgatni bérlés előtt különféle review-oldalakat, de pl. a tripadvisoron is gyakran vannak ajánlott/nem ajánlott autós cégek megemlítve.

Tehát, nem az az elsődleges célom ezzel, hogy az átveréseket meg lehessen az itt olvasott infók alapján előzni, hanem az, hogy megértsük az egyébként normálisan működő cégek 'gondolkozását', tisztába kerüljünk fogalmakkal, és így felkészülten tudjunk odamenni a bérlőpulthoz, tudva, mire számíthatunk, és mire érdemes figyelnünk- mert legyen rajta a szemünk a cégeken, sokszor nagy zsiványok, ehhez kétség nem fér!

mire figyeljünk átvételkor, indulás előtt?

Semmiképpen se mulasszuk el átvételkor átnézni az autót, érdemes lehet le is fotózni azokat a részeket, melyeket rizikósnak érzünk (különös tekintettel a gumikra, alvázra, szélvédőre, melyekre biztosításilag is rendre különleges szabályok vonatkoznak-lásd később), és felhívni az átadó figyelmét is rá, hogy észleltük ezt vagy azt. Az átadáskor kitöltött papírokon sokszor rajzi formában is jelzik, hol van zavar a karosszérián, arra is vezettessük fel ha találunk valamit. Fontos ellenőrizni indulás előtt az üzemanyagszint-jelzőt is, hogy tényleg ott áll-e, ahol a szerződés szerint állnia kell.

Görögországban-kis, helyi cégtől bérelve az autót- ritkán kapunk újszerű járgányt,
 cserébe viszont rendkívül könnyű és 'maceramentes' az ügymenet és viszonylag olcsó az ár

hol érdemes bérelni?

Korábban kerülendő volt közvetlenül az autóbérlő cégektől, ott ugyanis jóval drágább árak voltak, mint az összesítő oldalakon. Ez az utóbbi években megváltozott, és inkább adatgyűjtésre jók ezek az oldalak (melyek felépítése többnyire egyszerű, hasonlítanak is egymásra, néha annyira, hogy láthatóan ugyanazt a 'platformot' használják', úgyhogy könnyű eligazodni rajtuk). Úgyhogy a foglalás előtt érdemes csekkolni az árakat a kinézett autót biztosító rent-a-car cég weboldalán is.
A teljesség igénye nélkül néhány ilyen összesítő brókeroldal és a véleményem róluk:

autoeurope.eu/.it /.de, stb. (van magyar oldala is, ami picit egyszerűbb, mint a 'nagy' oldalaik, ám azt a német autoeurope üzemelteti, azzal megegyezik; sokszor ad nagyon jó árat ez az oldal, különösen a .eu és a .it; Én általában itt kezdek, és ha az ár összevethető a bérbeadó cég áraival, akkor akár foglalok is, mert az 48 órával a bérlés megkezdése előtt ingyenes lemondható és módosítható. Ez azért jó, mert így bátran le lehet foglalni egy adott áron az autót, aztán később tovább figyelgetni az árakat, és ha olcsóbb, lecserélhető a korábbi foglalás)

autoberlesonline.hu  (magyar chattel, magyar ügyfélszolgálattal, és a vouchert is két nyelvűen, magyarul is megküldik-ettől még persze a helyszínen nem lehet magyarul ügyet intézni...Teljesen rendben lévő oldal, kifejezetten jó támogatással a weblapon. Egy komoly baja volt, a lemondhatóság, mert régebben csak a foglalás után két napig lehetett ingyen megtenni ezt, de ez már sok éve megváltozott, és 24 órával a bérlés megkezdése előttig ez megtehető, így ha rajtuk keresztül foglalunk, akkor is tudjuk menedzselni a foglalásunkat ha az árak úgy alakulnak.)

arguscarhire.com (szintén tud magyarul, a car trawler oldala; az ügyfélszolgálat azonban nem érhető el magyarul)

carrentals.com (nem tud magyarul, én nem igazán szeretem)

rentalcars.com (tud magyarul, ügyfélszolgálat is van így)

economycarrentals.com (sokan dicsérik és valóban sokszor kínál jó árat, de én nem igazán bízom ebben az oldalban. Például ők klasszikusan olyanok, akik mindent elkövetnek, hogy megtévesszék a júzereket a biztosításra vonatkozóan-erre írom majd a példát is a vonatkozó résznél)

easycar.com (nincs magyar nyelven ez sem)

...és még van kisezer.

Szinte mindenben Görögország szöges ellentéte Olaszország: az ügymenet gyakran zavaros,
kifejezetten drága az autóbérlés, viszont általában új vagy újszerű autót kap az ember
 
mitől teljes egy biztosítás a bérautóra?

Ez szokott lenni az első és legfontosabb kérdés (okkal-joggal persze).

A legtöbb cég és legtöbb oldal azt ígéri már a főoldalán is, meg aztán egy konkrét keresés esetén a bérlési feltételeknél is (melyek hallgathatnak angolul terms and conditions vagy rental conditions nevekre is), hogy teljes biztosítással (full insurance) adják az autót, és a feltüntetett árban már ezt láthatja a tisztelt felhasználó.

Nos, a helyzet az, hogy ez annak ellenére megfelel a valóságnak, hogy emellett a cégek bizony megterhelhetik a hitelkártyánkat, aminek pedig egyértelműen az az oka, hogy nagyobb baj esetén az egészet, kisebb baj esetén egy részét levegyék a kár ellentételezésére.

De miért van ez így, mikor azt ígérik, hogy teljes a biztosítás? Azért, mert a teljesség nem önrész-mentességet jelent. Hanem azt, hogy az autón (magyar fogalmakkal élve) nemcsak kötelező biztosítás van, hanem casco biztosítás is-ettől teljes, ettől full. Angolul e két fogalom: a kötelező neve third party liability, a casco-é pedig CDW (Collision Damage Waiver).


...azért Olaszországban is előfordulnak kivételek: az eddigi legszakadtabb bérautónk is innen, Ischia szigetéről 'származott :)
Ám a casco nem jelent eredendően 100%-os anyagi védettséget-pontosan úgy működik tehát, ahogyan itthon: van valamekkora önrész, melyet nálunk úgy szoktak a biztosítók meghatározni, hogy mondjuk a kár 10%-a de min. 100.000 Ft. No, éppen így megy ez jellemzően másutt is, és ez az önrész az, amit befoglalnak a hitelkártyánkon foglaláskor-de ettől még korrektnek mondható a cég tájékoztatása, hogy teljes biztosítást kínál.
Előfordulhat azonban olyan hely és cég is, ahol a full insurance tényleg önrészmentes biztosítást jelent- de nem ez a jellemző, ne erre készüljünk - aztán ha mégis úgy van az adott helyen, akkor az pozitív fejlemény :).

Más kérdés, de nem lényegtelen dolog, hogy azért sok helyen mindent elkövetnek, hogy megzavarják a fogalmazványokkal az egyszeri júzert a cégek.

'Jó' példa erre az economycarrentals.com: nagy betűkkel, kiemelve, színes betűkkel hirdetik a fő oldalukon, hogy náluk rejtett költségek nélkül, mindenféle utófizetés mentesen lehet bérelni; majd, ha konkrétan is beírjuk az igényeinket, láthatjuk kiírva is, hogy az ár amit látunk az 'full insurance package'. Ez azonban éppen olyan full, mint amit a többi is kínál: ha rákattintunk erre a szövegre, ott le is írják, hogy baj esetén az első pl. 500 eurót az ügyfélnek kell fizetni-miközben még itt is kiemelt, nagy betűkkel hívják fel a figyelmet a teljes védelemre. 

SCDW, FDW és társaik: az önrészmentesítő kiegészítő biztosításról

Bár Magyarországon nem igazán terjedt el az önrészmentes casco (bár már megtalálható), másutt ez bevált dolog. Ehhez juthatunk hozzá, ha a teljes biztosítás mellé egy kiegészítő biztosítást is kötünk. Ezt két módon tehetjük meg, mely két mód alapjaiban eltér egymástól.  Az egyik az, amikor közvetlenül a bérbadó cégtől vásároljuk ezt meg. Amennyiben brókeroldalon foglaltunk, akkor a rent-a-car cég pultjánál, a gépkocsi átvételekor (hozzávetőleges árakat lásd lejjebb), amennyiben pedig közvetlenül foglalunk, akkor többnyire ezt is hozzáadhatjuk a foglalási procedúra során. Ennek megléte esetén bármi kár keletkezik az autóban, az minket nem érint, a bérbeadó intézi a dolgokat (nem árt észben tartani azonban, hogy annak ellenére, hogy nincs anyagi felelősségünk, bérautóval történő káresemény esetén feltétlenül rendőrt kell hívni és hivatalos papírhoz kell jutni!).

E kiegészítő biztosítást eléggé szerteágazó módon nevezgetik el az autókölcsönzők: pl. FDW (Full Damage Waiver), Super CDW, Super Cover, Peace of Mind, vagy egyszerűen csak annyit írnak, hogy no excess.

Ha ezen fogalmak valamelyike szerepel a kapott ajánlatban vagy a voucherben, megnyugodhatunk, tényleg önrészmentes a bérelt autó biztosítása.
Ez még nem jelenti azonban azt, hogy teljesen biztos, hogy nem lesz deposit: előfordul (sőt, egyre gyakoribb, pl. Olaszországban szinte már minden esetben így van), hogy a nullázó megléte ellenére is zárolnak egy-kétszáz eurót. Ezt azzal magyarázzák, h úgymond félretesznek a különféle parkolási vagy gyorshajtási bírságokra vagy éppen arra az esetre, ha nem teljesítjük az üzemanyag szabályokat.

Spanyolország éveken át az egyik legjobb hely volt autóhoz jutási szempontból: nem volt drága a bérlés (szezonon kívül egyenesen olcsó),
és nem volt 'nehéz' jó minőségű autóhoz jutni (Malagán egy kis Ford Ka helyett kaptuk ezt a Fiat Punto Evo-t).
Ma ez már csak úgy igaz: az autók többnyire nagyon is rendben vannak, ám a feltételek és az árak már csak egy gondolattal jobbak, mint pl. Itáliában.
Még egy lényeges gondolat az önrészmentességhez: Ez rendre nem terjed ki pl. az üvegkárra, a gumira, az alváz sérüléseire. Ezt úgy kell érteni, hogy ha valaki nekünk jön, megtörik az autó és emellett betörik az üveg is, akkor kompletten ezt is téríti a biztosító (ugye: önrészmentes biztosítás esetén az egészet, normál - de mint fent magyaráztam, azért teljes - biztosítás esetén pedig az önrész feletti részt), nem fogja senki sem keresni rajtunk az üvegkárra kötött biztosítást. De ha kapunk pl. egy defektet, akkor azt akkor is nekünk kell megjavítani ha van nullázónk.

Természetesen ezt is meg lehet váltani, egy további kiegészítő biztosítással, mely éppen ezekre terjed ki - lehet, hogy ezt egyszer megbánom és átértékelem, de jelenleg nem tanácsolom ennek a megkötését. Azt gondolom, viszonylag kevés az esély arra, hogy csak úgy betörjön a szélvédő, és az alváz is akkor tud megsérülni elsősorban, ha nem megfelelő burkolatú útra hajtunk, ami meg jellemzően eleve tiltott. Szóval, ennek a kockázatát érdemes lehet felvállalni szerintem. 

hol kössük a nullázót-egy netes oldalon vagy közvetlenül a bérbeadó cégtől a helyszínen?

És most jön a kiegészítő biztosítás második megszerzési módja. Ez egy olcsóbb, ám ügyintézésileg bonyolultabb mód. Ez pedig az, hogy az autóközvetítő brókercégek is nyújtanak ilyen szolgáltatást, az autót adó cégeknél jóval alacsonyabb áron. Ám tudni kell két dolgot: az egyik, hogy mivel ezt nem az autót bérbeadó cég kínálja, hanem az az oldal, ahol a foglalás történt, így a bérbeadó ugyanúgy zárolni fog a kártyán, hiszen úgy tekinti az ügyfelet, hogy nincs (nála kötött) nullázója. Ebből következik, hogy baj esetén is ugyanaz lesz a procedúra, mintha nem lenne ilyen biztosításunk: a kárt (az önrész erejéig) ki kell fizetnünk, és a számlákat, vonatkozó papírokat el kell küldeni a közvetítőcéghez (vagy a biztosítóhoz akivel szerződésben állnak), és utána, utólag fogják az alapján visszaküldeni a pénzt.

Olyan is előfordul, hogy ha kiskocsit is kér az ember, nagyobbat kap-ilyenkor természetesen nem kell felárat fizetni
(ezt a Focust egy Kia Picanto/Hyundai Atos helyett kapam)
mekkora általában a deposit, tehát a zárolt összeg (vagyis a tulajdonképpeni önrész) és milyen árban vannak a kiegészítő biztosítások?

A helyben kötött önrészmentesítő ára széles tartományban mozog: Görögországban pl. 8-20 euró között szokott lenni per nap, Olaszországban akár a 50 eurót is elérheti, Spanyolországban pedig jellemzően a kettő között szokott lenni; természetesen az összeg nem csak országonként de cégenként is változó. Mint írtam, ezeknél jóval olcsóbb a brókeroldalon kötött önrészmentesítő (viszont mindenki úgy kösse ezt meg, hogy pontosan ismeri a fent leírt hátrányait), ehhez napi pár euróért is már hozzájuthatunk.

Ami pedig a depositot, az önrészt illeti: Olaszországban időnként brutális összegeket tudnak zárolni (akár 2000 eurót is), Spanyol- és Görögországban általában alacsonyabb ez a díj (600-1000 euró). Természetesen ez az autó kategóriájától is függ.


tényleg kell hitelkártya a foglaláshoz?

Nos, a rövid válasz az, hogy igen, tényleg kell.

A hosszabb azonban más: az esetek (egyre csökkenő) részében a magyarországi bank által kiadott, dombornyomott betéti kártya is elégséges lehet. De értelmes használat esetén a hitelkártya egyébként is egy jól használható, 'hozó' és nem 'vivő' szolgáltatás, így érdemes hozzájutni egyhez.
Emellett akadnak cégek akik eltekintenek a hitelkártyától és kp-t is elfogadnak. Nincsenek sokan, jellemzően szigeteken működnek, de azért vannak.
 
az üzemanyag politikáról

Többféle módszer van erre. A legjellemzőbbek: teli felvételkor és teli leadáskor (full-full), teli felvételkor és üres leadáskor (full-empty), de előfordulhat olyan is, mikor valamilyen szinten van a mutató és ugyanúgy kell visszavinni. Ezt a legutóbbit vagy a legelső variációt válasszuk ha van módunk választani. Egyrészt, mert nehézkes úgy autózni, hogy pont üres tankkal érjen vissza az ember a pulthoz, az meg nem olyan jó buli, ha jó pár liter (és így akár tíz-húsz eurónyi) üzemanyag marad a tankban (na meg az se, ha az utolsó pár kilométert már tolva teszi meg a járgány. :) ).

Aztán, újabban, főleg Spanyolországban és Portugáliában, de sajnos egyre több egyéb helyen is már más 'baj' is van a full-empty policyvel. Ugyanis kitalálták a cégek jól, hogy ha ilyen üzemanyag-politika esetén  nem üresen viszi vissza a delikvens a kocsit, akkor a tankban maradt üzemanyag árát visszafizetik neki. Ez persze remekül hangzik, továbbmegyek, valóban így is történik; csak éppen cserébe bevezettek egy 20-30 eurós 'kényelmi díjat' (persze cégenként más és más az elnevezése ennek), amit viszont meg kell fizetnünk és függetlenül attól, hogy mennyi üzemanyaggal adjuk le az autót, ez az összeg nem jár vissza.
Vagyis ezzel az összeggel nyugodtan megemelhetjük a bérlési díjat, hiszen nem választható, nem kapunk érte semmit, viszont kötelező kifizetni.

Készüljünk fel arra is, hogy full-empty-nél az átvételkor ki kell fizetni az autóban lévő teli tank árát, méghozzá általában valamivel drágábban, mint amennyiért a benzinkútnál tudnánk tankolni (persze, ez sem mindegy - és ez is cégenként változó -, hogy mekkora az a felár). Full-full-nál pedig elképzelhető, hogy bezárolják a teletank árát, de ha gond nélkül, szabályosan visszük vissza, ezt azonnal fel is oldják a bérlés után.
Persze vannak helyek (ilyen pl. Görögország is), ahol nem szórakoznak általában effélékkel. :)

Másik példa a spanyol autóbérlés pozitív oldalára: akár egy vadiúj smart is lehet a leggazdaságosabb választás
Végül még pár említésre érdemes dolog: az első, hogy a déli országok kivételével telente van egy 'téli felszerelés pótdíj', vagy kötelezővé teszik a hólánc bérlését.

A második, ha megbírságolnak bennünket (parkolás, efféle) akkor igyekezzünk minél hamarabb mi magunk befizetni, mert ha ez a bérbeadó cég kezébe kerül, akkor nem járunk jól: a büntetés mellett jelentős adminisztrációs költséget számítanak fel (harminc-negyven euró is akár, a büntetési díjtételen felül).

Aztán, újabban kezd divatba jönni a kilométer-korlátozás. Tehát, hogy a kínált összegbe x kilométernyi utazás van benne, ha azt túlhaladjuk, akkor kilométer-díjat kell majd még leadáskor fizetni. Ezért (is...) csekkoljuk tehát fizetés és foglalás előtt a bérlési kondíciókat tüzetesen.

Ha pedig az ember határt akar átlépni, vagy pl. egy szigetre akar kompozni, ennek alaposan nézzen utána, hogy engedélyezett-e, és ha igen, van-e felára: utóbbit pl. általában tiltani szokták, előbbit így az unión belül nem nagyon de azért előfordul (példa: egy spanyol autóbérlésnél láttam, hogy Franciaországba és Portugáliába simán átvihető a kocsi, de Andorrába valamiért nem).


(Köszönöm szépen Bambusznád és Leveling olvtársak segítségét!)

198 megjegyzés:

  1. Szia!

    Az egyirányú bérléssel kapcsolatban tudsz segíteni? A meglévő foglalás (Hertz) Palermo/Palermo és a leadást a Cataniai reptérre változtatni. Elvileg lehet de gyakorlatilag az eutoeurope nem hoz fel Hertz-es autót pedig tuti van ott is irodájuk és a Herzt híres arról hogy minden gond nélkül megy az egyirányú bérlés. Szerinted ha közvetlen felvételkor a Hertznél jelezzük ezt az igényt akkor még lehet változtatni? Vagy az húzós lesz...?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én azt gondolom, hogy ilyen helyzetben semmiképen sem csak ott szólnék hanem előre is felvenném a kapcsolatot velük (hiszen, mi van ha valamiért mégsem lehetséges a dolog).
    Másrészt azt gondolom, hogy kirívóan kevés az olyan eset (de előfordul azért) amikor a más helyszínű leadásért nem számítanak fel irtó komoly felárat.
    Ezt a felárat esetleg ki lehet deríteni úgy is, h más brókeroldalakat is végigfuttatsz, valamelyiken biztos lesz hertz is előbb utóbb. illetőleg, az autoeurope-on is lefuttatnék egy keresést palermo-cataniára. egyrészt, hátha van a hertznél jobb megoldás, valamint meg tudod nézni, más cégeknél milyen a felára ennek a történetnek.

    VálaszTörlés
  3. Nos ez megtörtént. Az autoeurope-on csak Maggiore autókat ad ki (ezt mindennki ellenzi...), közvetlenül a Hertznél már kiad autót, 90 euroval kerülne többe mint a jelenlegi foglalásom. Hát azt egy percig nem gondoltam hogy ingyé lesz, csakolyan 50 eurora saccoltam! Még megnézek néhány opciót... Köszi!

    VálaszTörlés
  4. megnéztem most az auoberlesonline-on, náluk az europcar a legolcsóbb, és 60 euró a máshol leadás felára (szeptemberben néztem egy tetszőleges tíz napos intervallumot, 250/310 az ár).

    VálaszTörlés
  5. Mi a baj a Maggioreval? Én pont őket néztem ki.

    VálaszTörlés
  6. Maggiore: Nem tudom sosem béreltem tőlük, de Szicília fórumon folyamatosan visszatérő tanács hogy lehetőlg csak Hertz, Europcar vagy esetleg Avis legyen. Én csak erre hagyatkoztam de saját tapasztalatom nincs! (általában sok kölcsönző ellen a nagyon magas deposit befoglalása/min. egy hónapos zárolása az ellenérv)

    Köszi az aurtoberlesonline tippet megnézem, bár most találtam egy kedvező árat közvetlenül a hertz.it oldalon, 50 eurot számolnak fel és aza alpaár egy hétre is nagyon kedvező. Nekem csak az a gyanús hogy senki nem említette közvetlen a hertz it. oldalát mint leehtőséget, csak a nyelv miatt? Az árak sokkal kedvezőbbek mint az hertz.com oldalon!! Vagy ez csak az olaszországi címmel rendelkezők számára érvényes? Esetleg foglalt már valaki közvetlenül a hertz.it oldalon?

    VálaszTörlés
  7. én meg szoktam nézni bérlések előtt a közvetlen oldalakat is, de még egyszer sem fordult elő, hogy azok jobb árat adnának, mint a brókeroldalakon kínált. de ha most így van, akkor sztem nyugodtan foglalhatsz ott is. esetleg előtte írj az olasz hertz-nek egy levelet, hogy neked is szabad-e (érzésem szerint igen, szabad, de nem próbáltam).

    aztán, az indexes fórumban van egy olvtárs, aki valóban csak az említett három céget preferálja . én már többször említettem neki, h ezt nem kéne, mivel azok sem szentek, még ha eddig nem is volt neki problémája velük. nekem pl. már volt az avis-szal, és pont olaszországban. viszont, kétszer béreltem már firefly-tól, ami meg egy klasszik fuj-fuj, de nem volt semmi gondom.
    vagyis, érdemes valóban körültekintőnek lenni, felkészülni, érdemes lehet review oldalakat is megnézni, ott miket mondanak a cégről (egyébként úgy emlékszem, h a maggioreról tényleg nem mondanak túl jókat, de én sem próbáltam még őket), és azután meghozni a döntést. de se túldimenzionálni nem jó a nagycégeket, se eleve kizárni a kicsiket. már szerintem.

    VálaszTörlés
  8. Mi is béreltünk már pl. a Siciliy by car-tól, bár nem Szicílián, de minden maximálisan oké volt.Meg szerintem az emberek sokkal hamarabb írják le ezeken a review oldalakon ha valami problémájuk volt mintha minden simán ment volna...
    Lényeg: A Herzt.it oldal feldobott egy városi felvételi pontot Palermoban amit a europecar oldal nem ad ki. Szerintem így lett olcsóbb, mindenesetre lefoglaltam. Itt előre be lehet "checkkolni", megadva minden fontosabb adatodat, jogsi összes adatát stb. Szóval jó előre látják hogy nem olasz a nemzetiségem! Ezek után ha nem jelzik hogy problémájuk van akkor a helyszínen csak nem kötnek bele, hiszen jó előre megkaptak mindent! Köszi a segítséget még egyszer!

    VálaszTörlés
  9. Szia geodo1
    Azt szeretném kérdezni tőled, hogy nem tudod-e véletlenül, hogy a depozit összegének ténylegesen rajta kell lenni a számlán? Nálam sajnos ritkán fordul elő, hogy 2-3 ezer eurónyi összeg legyen rajta :(.

    VálaszTörlés
  10. Igen, rajta kell lennie, hiszen bezárolja a deposit összegét a bérbeadó.
    Viszont, ekkora deposit igen-igen ritka, így javaslom nézz utána még egyszer, elképzelhető, hogy vmit félreértettél.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Geod!

    Szeptemberben utaznánk Bécsből Nizzába kisgyerekkel. Mivel nincs saját autónk, arra gondoltam, bérelnénk egy autót Budapesten és leadnánk Bécsben. A multi autókölcsönzőknél a legkedvezőbb ajánlat is 200 EUR körül van egy napra. Ezzel szemben a magyar cégeknél már napi 5000 Ft körül is hirdetnek bérautót. Merjek nekik hinni? Hogy lehet, hogy ekkora a különbség? Köszönettel, N.

    VálaszTörlés
  12. Sajnos a más-más helyszínen történő felvétel és leadás jellemzően nagyon drága felárral terhelt, ráadásul itt még országváltás is történne.
    A kis magyar kölcsönők jelzett árai az eddig általam tapasztalt esetekben régi, öreg autókra vonatkoztak, és nem hiszem, h esetükben lenne hol leadnod kint a kocsit...de ha ki is mennek érte, félek akkor sem lesz már szó a jelzett összegről közel sem.

    VálaszTörlés
  13. Szia Iza!

    Köszönöm a véleményed, értékelésed. Örülök, h problémamentes, sőt, kifejezetten pozitív volt a tapasztalásod!

    VálaszTörlés
  14. Szia Geod!
    Esetleg Mallorcai autóbérlésről vannak tapasztalataid, mondjuk a Hiper nevű cégről?
    Általában milyen zárolnak egy kisautó bérlésnél?
    Köszönettel: agyze

    VálaszTörlés
  15. Nem ismerem őket, de a biztosítással kapcsolatban igen részletes útmutatót adnak a honlapjukon, ami pozitív dolog sztem:

    https://www.hiperrentacar.com/en/Car-hire_Insurance/

    a zárolás, ha van is (de sokszor nincs), nem szokott magas lenni spanyolországban; de nincsenek általános szabályok, mindig meg kell nézni, hogy az adott ajánlat mit is tartalmaz.

    ha pedig majd kinézel konkrétan vmit de nem boldogulsz a szabályokkal, szólj itt vagy mailben, és kibogozzuk.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Geod!
    Köszönöm válaszodat az egynapos, országváltásos autókölcsönzéssel kapcsolatban. Igen, sajnos a magyar cégeknél az a buktató, hogy nem tudjuk a reptéren leadni a kocsit. Szóval kénytelenek leszünk valami más megoldást keresni és a bérlést kihagyni:(

    VálaszTörlés
  17. Üdv Geod!

    Én Algheroba (Szardínia) keresek jó autókölcsönzőt. Az arguscarhire.com oldalt néztem.
    De itt mindenhol kérnek 1700-3000EUR közötti depositot?
    A találatok között csak az elsőnél hoz "Teljes ár, Önrész nélkül"-i változatot. De az 40 helyett 68 000Ft 2 napra. Az pedig nagyon húzós.

    Tudsz ajánlani esetleg valamit?

    Előre is köszönöm.

    Üdv.
    Zsolt

    VálaszTörlés
  18. Szia Zsolt!

    Az arguscarhire, ahogy a posztban írom is, nem autókölcsönző, hanem autókölcsönzők ajánlatait közvetítő brókercég. Vagyis a deposit nem tőlük függ, hanem a bérbeadóktól.

    Sajnos Olaszország kifejezetten drága kocsibérlési szempontból (is..), de még azon belül is felül van Szardínia-vagyis nincs könnyű dolgod. Nézd meg az argus mellett az autoeurope.it-t, sokszor ők adják a legjobb ajánlatot Olaszország esetén.

    És ne feledd, hogy a deposit csökkenthető, ha helyben a bérbeadótól veszel kieg. biztosítást. Persze Itáliában az is drágább, mint másutt, kb. 20-25 eur per nap.

    VálaszTörlés
  19. Szia névtelen!

    Sajnos rosszul gondolod. Erre a dologra ki is térek a fenti posztban, hogy csakis az a kieg. biztosítás annulálja de legalábbis csökkenti a depositot, amit konkrétan a bérbeadónál (vagyis esetedben thriftynél) kötsz.
    Az autoeurope egy közvetítő oldal, nem a thrifty. Ha ők úgy kínálják az autót, h önrészmentes, az a gyakorlatban ugyanazt jelenti, mintha bárhol másutt kötnél önrészmentesítőt: deposit lesz, baj esetén le is vonják a rád eső részt, és utólag utalja majd neked vissza az összeget az autoeurope.

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm!

    Tapasztalataid szerint jobb azért előre bérelni autót interneten. Vagy inkább helyszínen intézni és akkor a bérbeadónál egyből egy "önrészt csökkentő" biztosítást is köttetni?

    Avis-t több helyen ajánlották már. Ott ha köt az ember biztosítást, akkor csak 90-100EUR-t tartanak vissza a bankkártyán.
    Esetleg te tudsz ajánlani másik kölcsönzőt?

    VálaszTörlés
  21. Szia Geod!
    Köszönöm szépen válaszodat! Ezek szerint így is belefuthatok egy 1200-1300 EUR-os depositba??? Azon kívül, hogy minden kár kifizetését rám verik, ezt szerettem volna elkerülni, mert nem hitelkártyánk van és nem mindegy meddig nem juthatok a pénzemhez. Tudom, kössek nullázót a kocsi átvételénél, de ott meg attól félek,hogy mire odaérek már nem 20 EUR/nap lesz, hanem még ennél is horribilisabb ár :(
    Van esetleg valami ötleted?

    Köszi
    Virág

    VálaszTörlés
  22. Egy-két kivételes eset kivételével lényegesen jobb (olcsóbb) előre, online foglalni, mint helyben.
    Cégre nekem nincs favoritom, mivel az a tapasztalásom, h kis, noname cég is működhet jól, és nagy multikkal is lehet gáz. Nagy felárat mindenesetre talán nem érdemes a névért fizetned, de persze ahogy érzed, ahogy neked a legmegnyugtatóbb.

    VálaszTörlés
  23. Hogy mennyi a deposit, a rental condition/bérlési feltételekben benne van, ezt tudod csekkolni de sajnos ennyi zárolás olaszföldön előfordulhat.
    A kieg. bizt. ára nem fog elszállni, annyi lesz (legalábbis nagyjából) amennyit szintén jelölnek a bérlési feltételekben. Tehát olyantól ne tarts, hogy mondjuk huszat írnak per nap de hatvan lesz.
    Ha nem találod a feltételeknél ezeket az adatokat jelezd, és akkor visszatérünk rá. :)

    VálaszTörlés
  24. Kedves Geod!
    Köszönöm szépen válaszodat, de azt hiszem elvesztettem a fonalat :( Az autoeurope oldalán a zero excess csomagnál ezt találom: C.D.W. Deductible: EUR 0.00.
    Theft Insurance Deductible: EUR 0.00 és ehhez van egy kieg.bizt. 4,88/nap (Refundable escess coverage) Viszont ha ugyanazt az autót nézem alap biztosítással, akkor ezek az értékek: 1708-1708 EUR. Ugye nem ennyit akarnak zárolni? Vagy teljesen rossz helyen keresgélek?
    Bocsi amiért ennyire szőke nő vagyok :)
    Virág

    VálaszTörlés
  25. :)
    szóval. az volna a legjobb, ha e-mailben leírnád nekem, hogy pontosan hová, és mettől-meddig keresed, és akkor konkrétan azt tudom megnézni, hogy az adott oldal mit is ír.

    így továbbra is azt tudom mondani, hogy arról van szó, h a nullázó biztosítást ad kvázi grátisz az autoeurope-de nem az a cég, akitől effektív az autót majd kapod. így ők úgy fognak eljárni, mintha nem lenne ilyesmid, hiszen mi közük van nekik ahhoz, hogy te rajtuk kívül kötöttél ilyet. így zárolnak, baj esetén pedig le is vonják a rád eső részt-amit aztán majd az autoeurope fog neked utólag visszautalni.
    de mondom, ha gondolod és megosztod velem, akkor írd le a pontos részleteket mailben és rápillantok majd. nem ígérem, hogy perceken belül, mert elég sok a dolgom, de azért igyekszem minél előbb. :)

    VálaszTörlés
  26. Üdv Geod!

    Az érdekelne engem, hogy mi a veszélye annak, ha nem fizetek 2. sofőrért külön, de ennek ellenére engedem a páromat is vezetni?
    Ellenőrzi ezt valaki? Max közúti ellenőrzéskor lehet gond belőle!?

    Köszi
    Zsolti

    VálaszTörlés
  27. először is, rettenetesen magyarosan viselkednél, és a szabályok betartása helyett azok kijátszására mennél rá, okosba' próbálva megoldani a dolgot. persze gondolom, hogy ezt csak teoretice kérdezed, de szerintem inkább ne tégy ilyet. :)

    másrészt így van, közúti ellenőrzésénél és legfőképpen baj, karambol esetén akkora bírságot vernének rád, amekkorát csak tudnak. nem csak akkor, ha ti lennétek a hibásak, hanem akkor is, ha nem. ez azonban nem elkerülhető, hiszen minden esetben kötelező rendőrt hívni, függetlenül attól, hogy ki a hibás (ugyanis ha nincs hivatalos papír, akkor nektek kell a kárt rendezni, még ha van is biztosításotok).

    ennek a büntetésnek a mértékét nem tudom, de valahol mélyen biztosan benne lesz majd a szerződésben, amit aláírsz, illetőleg a terms and conditions-ben is.

    VálaszTörlés
  28. Tisztelt Geod01, szeretnék segítséget kérni öntől! Augusztus 30 és Szeptember 6. közt szeretnék autót bérelni Mallorcán! Első sorban kisebb kocsiban gondolkodom, reptéri felvétel és leadás. Kérdésem a következő lenne: Ha plusz biztosítással bérlek kocsit akkor mennyi lehet az a deposit amit zárolni fognak a számlámon? konkrét kölcsönzőt még nem találtam, esetleg önnek valami tapasztalat Mallorcai autóbérléssel ? Ön melyik kölcsönzőt ajánlaná ? Segítségét előre is köszönöm! Norbert

    VálaszTörlés
  29. Szia!
    Én a legtöbb jót a record go-ról hallottam (de azért nem csak jót). Árban is a legjobbak között vannak. Ha megkötöd a nullázót akkor tudtommal nem szokott náluk zárolás történni, viszont újabban van egy 24 eurós díj az üzemanyaghoz kapcsolódóan, ez is belekalkulálandó mikor matekozol a lehetőségek között.

    VálaszTörlés
  30. Hali! Korfun bérelnék autót és ilyennel találkoztam:
    Add Full insurance it covers everything - tyres, glass, CDW, theft protection, personal accident cover, underneath of the car, fire protection and third parties. There is no excess and no open cards are required.
    Namármost ha az utolsó mondatot jól értem, azt jelenti nincs önrész és nem kell deposit?
    A másik meg ezt írja:Töréskárra vonatkozó biztosítás: Adó nélkül; Önrész 750 EUR
    Önrészcsökkentő kárbiztosítás: 7 EUR naponta Adó nélkül; Önrész 90 EUR
    Lopásbiztosítás: Adó nélkül; Önrész 750 EUR
    Itt a törés önrész lecsökkenthető 90 euróra,ugye ennyit depositba lefoglalnak,de nem világos a lopásbiztosítás.Azt is külön lefogják a 90 euró mellé?
    előre is köszi.

    VálaszTörlés
  31. Szia Blogíró!
    Elolvastam az írásodat.
    A sok, számomra - Krétára első alkalommal utazó és még kocsit soha, sehol sem bérlő számára - félelmetesen hatottak az infók, mert nem görcsben eltöltött, hanem laza egy hétre készülnék... :-)
    Lehet, hogy a motorbérlés célszerűbb lenne?
    Mindenesetre kíváncsi vagyok arra bérlést ajánló honlapra, amelyet most itt írok és az ezzel összefüggő véleményedre, amit erről tudnál mondani. Íme:
    http://eliterentacar.gr/stalis-car-rentals.htm
    Köszönöm a válaszodat!
    Krétára utazó

    VálaszTörlés
  32. Donát: igen, jól gondolod, az első esetben a teljesnél is teljesebb biztosítás mellett és esetén nem lesz deposit sem.
    A másodiknál a 90 eurót fogják zárolni.
    Korfun érdemes csekkolni itt is:
    corfucarrentals.com

    VálaszTörlés
  33. MP: ha félelmetesek maradtak az autóbérléses dolgok a poszt után is, netán még fokozódtak is, akkor azt hiszem nem volt vmi sikeres a poszt. :)
    Viszont, szeretnélek itt is megnyugtatni (hiszen a posztba is írtam ezt): görögország remek hely izgalommentes, első autóbérlésre. :)

    Ám azt hiszem nem ezt választanám, amit írsz, mivel van önrész náluk ("CDW, excluding the deductible amount") ellenben nem találom annak mértékét.
    Nézd meg ezeket:
    autotrip.gr
    bluesearentals.com

    A legfrissebb autókra náluk ne számíts, de sima ügymenetre, nulla depositra és önrészre nagyon is.

    VálaszTörlés
  34. Kedves Geod01!

    A honlap, és a leírtak alapján mennyire tűnik megbízhatónak?

    http://www.globetravel.gr/index.php

    Köszönöm

    VálaszTörlés
  35. nem ismerem a céget de annak tűnik számomra.

    VálaszTörlés
  36. Köszönöm. (Első önálló szervezésű út, első autóbérlés.) :-)

    VálaszTörlés
  37. Szia,
    Krétára utazunk a hónap végén, autóbérlésben nincs tapasztalatom. Az egyik bejegyzésed alapján jutottam el ehhez a céghez, szeretném a véleményedet kérni róluk illetve a feltételeikről.
    http://www.rent-a-car-in-greece.gr/policy_uk.php
    Az áraik nagyon kedvezőek, de nem igazán volt szimpatikus, hogy az ajánlat kérésre egyből foglalásként válaszoltak, ráadásul nem részletezték a dolgokat.
    Megtisztelnél, illetve megnyugtatnál, ha szakítanál pár percet a véleményezésre.
    Köszönöm !
    Laci

    VálaszTörlés
  38. Ott van a főoldalon, h a biztosításuknál van önrész. ha ennek mértékét kérésre sem adják meg neked, akkor sztem nincs miről beszélni.
    itt fent, az utóbbi kommentek között volt több krétai cég is, javaslom kérj ajánlatot tőlük is.

    VálaszTörlés
  39. Kedves Geod, Szicíliába utazunk aug 31-től, a https://www.autoeurope.eu/car.cfm oldalon ajánl fel olyat, h refundable excess coverage majdnem 5€ért. Az nem az önrész mentesítés? Az drágább szokott lenni, ahogy írtad. Akkor viszont ez mit takar? Fentebb ajánl bizonyos kondíciókat, amik az árban benne vannak, ahhoz képest ez az 5€s mivel tud többet? Köszi előre is! üdv Ercsó

    VálaszTörlés
  40. ez egy olyan jellegű dolog a bérléshez, melyet fenti posztban a "hol kössük a nullázót-egy netes oldalon vagy közvetlenül a bérbeadó cégtől a helyszínen?" alcím alatt tárgyalok. tehát de, nullázó, vagy olyasmi, de ettől lesz a helyszínen zárolás, baj esetén fizetés,és megfelelő iratokat benyújtva utólag fizeti neked vissza (ez esetben) az auto-europe.
    ha ezt választod, legyen a kártyádon a kellő összeg, és olvasd el pontosan, h milyen feltételek esetén fizetik neked vissza a baj esetén a kártyádról levont összeget.

    VálaszTörlés
  41. Kedves geod01, Portugáliába utazunk jövő év nyarán, de már most szeretnénk megtudni, hogy ez mennyibe is fog kerülni. 4 felnőtt menne 4 nagy bőrönddel, tehát egy kombit néznénk a liszaboni repülőtéri felvétellel. Van esetleg valami tanácsod, tapasztalatod hol keresgéljünk és Portugáliában mire figyeljünk?
    Előre is Köszönöm Iza

    VálaszTörlés
  42. Kedves Geod, Mi is Szicíliába utazunk holnap (16-án), de csak most akadtam a posztodra. Rentalcars-on keresztül béreltem autót, direkt zéró önrészes verziót, kiegészítve szélvédős, abroncs biztosítással is. Minap néztem a visszaigazolót és vmiért csak az utóbbit találom benne, tehát a zéró önrész nem szerepel. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt. Van vmi ötleted, hol lehet a hiba? Érdemes az ügyfélszolgálaton próbálkoznom? Üdv., K

    VálaszTörlés
  43. Iza: nincs semmi különös tanács. Portugália jó hely, többnyire laza,segítőkész emberekkel. Ettől még figyelj mindarra, amiket írtam, külôn okosságot nem tudok mondani.
    Ja, és használd azokat az oldalakat nyugodtan, melyekről szó esik a posztban, pl. autoeurope.
    viszont: az autóbérlés ára nem kőbe vésett,nem állandó, mozog. Így most csak azt tudod meg, h most mennyi lenne ha most vennéd meg. Nem biztos, h ennyi lesz akkor is amikor foglalni szeretnéd.

    VálaszTörlés
  44. K: ehhez látnom kéne a vouchert. Így látatlanban feltétlenül azt mondom, h kérdezz rá, abból nem lehet baj.
    Ha elolvastad a posztot akkor már tudod de azért: lesz zárolás a hitelkártyádon minden bizonnyal, erre majd készülj. Szép nyaralást! :)

    VálaszTörlés
  45. Geod: igen, tudom, hogy zárolni fognak. Mondjuk egy ismerősöm olasz vagy spanyol útja során lebeszélte a kölcsönzővel, hogy az ő kártyáján bizony ne zároljanak semmit. Erre a kölcsönző felajánlotta, hogy akkor nap pár euróért eltekintenek tőle. Ennek jobban örülnék. Azt esetleg tudod, hogy nem dombornyomott (debit?) kártyát is elfogadnak-e vagy akkor csak a kp-s opció marad? Köszi, K

    VálaszTörlés
  46. Itt van a voucherből a lényegi rész, a többi csak adat.
    https://onedrive.live.com/redir?resid=85A51968476BC53!133&authkey=!AK8jQ9MfPsDQ_rc&v=3&ithint=photo%2cjpg

    VálaszTörlés
  47. Napi x összegért te is 'lebeszélheted': ez a helyben kötött nullázó. Csak ha ilyet tervezel, akkor kár volt olyat választani a rentalcarson amiben ez benne van, mert kétszer fizeted ki.
    Másrészt, ha napi pár euro volt ez a díj akkor az Spanyolországban volt; sajnos Itáliában ez az összeg magasabb, akár 20 euró is lehet per nap.
    Voucher: talán a 'kiterjesztett védelem' alatt a cdw kiterjesztését értik-de az a tutti, ha megkérdezed.
    Autót alaposan nézzed át, fotózhatsz is, ne foglalkozz azzal, mit szólnak hozzá. Baj esetén rendőri papírok nélkül ne hagyd ott a helyet semmiképpen! (Ugye te utólag kapnád vissza az összeget, így ez alapvető fontosságú).

    VálaszTörlés
  48. Közben végig gondoltam és valószínűleg ez lesz a lényeg:
    Speciális ajánlatok
    Prémium csomag - PAI (személyi balesetbiztosítás), Alváz, üveg és gumiabroncs biztosítás, Zéró önrész alacsony letéttel
    Mert tényleg vmi kiemelt ajánlat volt a foglaláskor. Na de mindjárt felhívom.
    Kösz mindent, üdv., K

    VálaszTörlés
  49. Kedves Takács Klári,
    nem volt deposit Stevens car rentalnál, készpénzben fizettünk az autóért átvételkor, és ennyi. Visszaadáskor pedig csak elvitték az autót, meg se néztek rajta semmit.
    Ha esetleg bővebben olvasnál az átvételről, itt megteheted:
    http://utazasaimkepekben.blogspot.hu/2014/03/ciprus-tavasszal.html

    VálaszTörlés
  50. Kedves Gedeo! 2015 márciusában utazunk a családdal Málta szigetére! Olyan autokolcsonzőt keresünk ahol zárolasi díj nélkül lehet autót bérelni! Ebben kérem a segítseged! köszi

    VálaszTörlés
  51. Kedves András! Nem jártam eddig a szigeten így konkrét cégtippem nincs. Keresd fel a fent jelzett oldalakat, pl. az autoberlesonline-t, válaszd ki az autót és a feltételeknél írják, h mennyi a deposit és mennyi a nullázó biztosítás (és ezzel együtt a kvázi zárolásmentesség) díja.

    VálaszTörlés
  52. Szia, nagyon-nagyon köszönöm a sok hasznos infót, rengeteget segítettél az írásoddal!! Szép napot! E.

    VálaszTörlés
  53. Üdv! Szeretném a tanácsodat kérni, hogy Spanyolországban soknak számít-e 100.000 forintos bérlés a Rentalcars.com-on keresztül? Ebben van egy VW Polo 11 napra az InterRent nevű szolgáltatótól, zéró önrészes, de benne van az extra biztosítás és +1 további vezető díja is. Persze még kérnek 500 euró letétet is kérnek, de a többi szolgáltató nál ez 8-900 eurónál kezdődik. Ezt is meg lehetne váltani további 150 euróért, de azt azért már nem fogjuk. Még nem foglaltam, de ez egy konkrét személyre szóló ajánlat. Elfogadjuk? az előleg 14.000, a többit a júliusi utazás előtt 1 hónappal kérik. Köszönöm a mielőbbi választ!

    VálaszTörlés
  54. dittibi: spanyolországban hol? fuel policy milyen? jól gondolom, h full/empty, ugye?

    VálaszTörlés
  55. Köszönöm a gyors választ. Malagában. Igen, full, amiért az általuk megszabott (akár a piaci árnál magasabb) árat kell fizetni. Az a kérdés, hogy kérhetnek-e irreális összeget és mit csinálhatok akkor? Visszavitelkor a maradék benzin árát is térítik, de ezt nyilván nehéz pontosan kiszámítani. És gondolom ez is úgy működik, mint a valutaváltás (eladási és vételi árfolyam). Plusz van még egy 25 eurós szervízdíj. Vicces! Egyébként nagyon próbálkozik a Rentalcars.com, mivel még nem kötöttem meg. Már kétszer hívtak, az árat még lejjebb vitték. Így már a szervízdíj, az Extra védelem biztosítás és a plusz vezető költsége is benne van az általam számított 100.000 forintban. Csak a tele tank benzin nincs.

    VálaszTörlés
  56. mikor először írtad, bevallom, én ezt egyáltalán nem érzem kihagyhatatlan ajánlatnak, ugyanis pl. az autoeurope.eu-n ugyanennél a szolgáltatónál, lényegileg ugyanezekkel a feltételekkel egy tetszőleges 11 napos júliusi bérlésnél kb. 200 euró az ár:

    http://awesomescreenshot.com/0164en5ua3

    másrészt viszont, ha ugyanannyiért most már benne van tuttira az árban a teljes önrészmentesség és így a zárolásmentesség is, akkor sztem megéri (más kérdés, h félek, h nincs benne, hanem a rentalcars adja ezt neked, amivel a helyi közvetítő nem foglalkozik majd,és ugyanúgy zárol, baj esetén meg terhel-ezzel az esettel ugye sokat foglalkozik fenti poszt is).

    tipp: sztem próbáld meg még foglalás előtt a malagacar.com-ot, ez egy helyi bérbeadó, tehát nem egy összesítő oldal hanem tényleg tőlük kapod az autót. nekem malagán ők voltak a legolcsóbbak, az ügymenet meg minden tök egyszerű volt. tetszőleges júliusi időpontra egy akkora autó amit te néztél 220-240 euró, és náluk nincs ilyen üzemanyag-játék sem, fél tankkal kapod, azzal kell leadnod, ennyi.

    VálaszTörlés
  57. Köszönöm a választ. A zárolás 500 euró lenne és azt csak egy 150 eurós biztosítással tudnád kivédeni, de azt nem kapod vissza. Az azért elképesztő lenyúlás. Az önrészmentesség sem vonatkozik a szokásos dolgokra, mint tükrök, szélvédő, kerekek stb.

    VálaszTörlés
  58. akkor ahogyan az előző válaszomban írtam is, van az ennél a rentalcars-osnál jobb és olcsóbb.

    VálaszTörlés
  59. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy az autoeurope.eu-n foglalásnál azonnal levonják a pénzt vagy helyben kell fizetni?

    VálaszTörlés
  60. jellemzően (de nem kizárólagosan) az autoeurope-nál előre kell fizetni, de ha visszamondod, problémamentesen fizetik vissza az összeget.

    VálaszTörlés
  61. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Juni21-28 között szeretnék Korfun kocsit bérelni. Hol kezdjek el nézegelődni? Annyi oldalt néztem, de nem jutok dűlőre, hogy melyik lenne és nem találtam részletes feltételeket.Az nem tiszta, hogy a tankolást ki fizeti? Vagy elég egy tank egy hétre? Azt is olvastam, hogy nemzetközi jogsi szükséges. A magyar nyelvű nem elég? Hol lehet ezt átiratni? Mennyibe kerül? Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  62. arról, h hol béreltem én korfun írtam a korfui posztban, nézd ott meg légy szíves. nemzetközi jogsi természetesen nem kell (viszont, megtennéd, h linkeled, h hol olvastad ezt, h egy eu-n belüli országban kell ilyesmi? nagyon kíváncsivá tett ez, h léteznek még ilyen oldalak, ahol ilyesmiket írnak..köszi!)
    az üzemanyagot természetesen te fizeted, ki más tenné.

    VálaszTörlés
  63. Wizzair oldalán olvastam.Nem tudom az mennyire kifeizetődő. Sajnos nem találok autóbérlésről szóló írásokat Korfun ,de megnézem a tiedet. Eddig amit találtam mind 600-1800 Euro között mozgott az önrész.

    VálaszTörlés
  64. mármint, hogy mi kifizetődő-e?
    a posztomban jelzett cégnél nincs önrész.

    VálaszTörlés
  65. Lefogalaltam a postodban lévő cégnél egy kicsikocsit :D Meg tudnád mondani, hogy a reptértől merre található a kölcsönző?Köszönöm

    VálaszTörlés
  66. a foglalás után kaptál egy visszaigazolót, abban írják, h várni fognak a reptéren az érkezési oldalon egy papírral, rajta a neveddel.

    VálaszTörlés
  67. Szia! nekem is lenne kerdesem: Izraelben szeretnenk autot berelni es le is foglaltunk egyet a cheaptickets. com oldalon, ami gyanusan olcso a tobbi kozvetito illetve autkolcsonzos oldalhoz kepest. Ami mashol 200 USD felett kezdodik, naluk 106 USD. kerdesem az, hogy mi a velemenyed errol a kozvetito oldalrol? a masik kerdesem pedig, hogy a sixt autokolcsonzonel eleg-e ha debites dombornyomott kartyam van? Koszonom!
    Melinda

    VálaszTörlés
  68. Szia Melinda!
    Nem jártam még Izraelben sajnos, így nincsen személyes tapasztalatom, és a jelzett oldalt sem ismerem/használom. Viszont attól, h egyik oldal olcsóbb, akár jelentősen olcsóbb, mint a másik, még nem kell feltétlenül megijedni, ilyenek bizony elő szoktak fordulni.
    Ezzel tehát nem azt mondom, hogy ez esetben minden rendben van, ehhez keveset is tudok a konkrét ügyről; csak azt, hogy ha a poszt alapján is felkészülve mindent rendben lévőnek találsz, akkor ez a dolog ne rettentsen el, ne ijesszen el eleve.

    VálaszTörlés
  69. Szia! Nagyon profi tájékoztatást adtál a bérlés menetéről. Nem tudom, tudnál-e nekem segíteni a következő problémában: a rentspain.com oldalon foglaltam le egy autót, ahol egy összegben kifizettük a bérleti díjat, és kértünk még pluszba egy excess reimbursment insurance-t ami kb 50 euro volt. ez a biztosítás az axa biztosító volt, az autóbérlés pedig a golden car-tól volt. Amikor megérkeztünk késő este a reptérre, a golden car-nál nem fogadták el az axa biztosítást, azt mondták az egy külön cég stb, és kértek 1900 eur depositot, ami nem volt, és csak úgy adták oda az autót, hogy még fizettetek velünk 250 eurot. Persze nem tudtunk mit tenni a helyszínen, de az érdekel, hogy lehet-e még tenni valamit? Holnap adjuk le az autót. Egyébként pedig egy hónap múlva ugyanez a szituáció lesz, Spanyolország autóbérlés, csak akkor az AVIS-tól béreljük az autót. Tudnál segíteni nekem? Válaszod előre is köszönöm. az email címem: ka_pinter@yahoo.com köszönöm: Kata

    VálaszTörlés
  70. Szia Kata!
    Teljesen jogosan járt el a bérbeadó cég, ahogyan ezt igyekezem nyomatékosítani is fenti posztban. Zárolást elkerülni/minimalizálni csakis a helyben kötött biztosítással lehet (ez volt a bizonyos 250 euró, amit helyben kifizettél), hiszen csakis akkor jön létre ezzel kapcsolatos szerződés a bérbeadó és a bérlő között.
    Ha a következő bérlésnél is kötöttél mar biztosítast, bizton számíthatsz akkor is a zárolásra (és mint írom is a posztban, baj esetén ki is kell fizetnetek a kárt a zárolt értékig, és a papírokat eljuttatva a biztosítóhoz, majd utólag fogjátok visszakapni a levont összeget).

    VálaszTörlés
  71. Kedves Geod01!

    Júniusban készülünk egy Spanyol-Portugál nyaralásra. Repülővel megyünk Malagára, majd onnan szeretnénk bérelt autóval átmenni Portugáliába - Albufeira-ra. Az autoeurope.eu -n kerestem és találtam is több céget és autót.

    Mindössze egy napra bérelnénk autót, út közben megállnánk Gibraltáron, majd délután megérkeznénk Albufeira-ra.

    Az Europcar kínál autót Malaga airport felvétellel és Albufeira office leadással. Economy, Ford Fiesta, limitált 350 km, további km 0,13 Euro+Tax, 62 Euro, full-full üzemanyag, CDW, ha jól értelmeztem 808 euro zárolás. Ezt az árat elfogadhatónak találtuk, de korábban sosem béreltünk autót, és ebből kiindulva foglaltunk repülőjegyet, azaz döntöttünk az utazás mellett.

    Most olvasgatva ezt a blogot megrémültem, hogy milyen plusz költséget fognak felszámolna az egy irányú bérlet miatt.

    Tudnál ebben segíteni? Hogy lehet ezt kideríteni, ahhoz foglalnom kellene? Fel lehet hívni valakit? Tudnak angolul, esetleg magyarul?

    Ja és még egy kérdés, azt nem találom sehol itt leírva, hogy végül is a zárolt összeget mikor szabadítják fel, mikor kapom vissza? (természetesen tegyük fel, hogy semmi gond nincs a bérlet folyamán)

    Előre is köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
  72. Ha biztosan nincsen erről tájékoztatás a voucheren amit a foglalás után kaptál, akkor én közvetlenül az europcar weboldalán néznék szét; ott contact formot is találsz, érdemes volna írni nekik, h ezeket a díjakat ez az ár tartalmazza-e már vagy sem. Főként, h még országot is váltasz, annak is szokott lenni ára.
    Ott helyben természetesen nem beszélnek magyarul, angolul szintén természetesen igen.

    A zárolást azonnal megszüntetik, de, h ezt a bankod mikor végzi el, ez bizony bankfüggő. Pl. az Erste a maximális 30 napot is ki szokta húzni. A zárolás megszüntetéséről a papírt még ott helyben kérd el (ilyen kis pici ATM-es papír).

    VálaszTörlés
  73. Nincs még voucher-em, mert még nem foglaltam le semmit. A "booking" gombra még nem mertem rányomni, amíg nem tudok meg minden részletet, csak attól félek így nem is fogok megtudni semmit. Lehet, hogy muszáj leszek foglalni ahhoz, hogy megkapjam tőlük a végleges infót. Itt az autoeuroe.eu -n le lehet mondani ingyenesen?

    VálaszTörlés
  74. az europcartól foglalás előtt is megkérdezheted...

    ahogy az oldal is írja a főoldalon, és én is itt fent a posztban: "...48 órával a bérlés megkezdése előtt ingyenes lemondható és módosítható. Ez azért is jó, mert így bátran le lehet foglalni egy adott áron az autót, aztán később tovább figyelgetni az árakat, és ha olcsóbb, lecserélhető a korábbi foglalás..."

    VálaszTörlés
  75. Köszönöm az infókat! Nagyon hasznosak voltak számomra, mint amatőr számára!

    VálaszTörlés
  76. Örülök neki, ha van még vmi, jelezd nyugodtan.
    Ha pedig meglesznek a részletek, örülnék, ha beírnád ide. előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  77. Szia geod01!
    Tényleg ekkora butaságokat írtam volna? Én azért mondtam brókeroldalnak az Atlaschoice-t mert olyan mint a többi közvetítő oldal amiről te is beszéltél, ott nem több cég autói szerepelnek? Tisztában vagyok vele, hogy ők nem maga a bérbeadó, valószínűleg ezért is van jó áron náluk az autó. Csak nem tudom, hogy nem kell-e megijedni a lényegesen olcsóbb ártól. A kérdésem igazából erre vonatkozott. Bármilyen más oldalon néztem ugyanez a kategória 400-450 Euro, náluk viszont 249 két hétre. Az erről írtál alatt ezt értettem: "E kiegészítő biztosítást eléggé szerteágazó módon nevezgetik el az autókölcsönzők: pl. FDW (Full Damage Waiver), Super CDW, Super Cover, Peace of Mind, vagy egyszerűen csak annyit írnak, hogy no excess." Amit ez a cég kínál úgy hívják excess refund, akkor ez ugyanaz? 4,20 ért kínálják/nap az nem olyan rossz nem? Tehát gondolom ezt érdemes megkötni mindenképpen. Az alap biztosítást pedig azért kérdezem, mert szerepel a leírásukban egy standard CDW amiről azt írják hogy ezzel nem mentesülök a felelősség alól, és így akár 2000 Font is lehet a fizetendő összeg. Ebből gondolom, hogy ez az alap biztosítás ami eredetileg jár az autóhoz. Remélem így már kibogozható:)
    Nekem még az nem tiszta, hogy egyébként ha baleset történik és nem mi vagyunk a hibásak, akkor is levonják a zárolt összeget (vagy az önrészt)? Olyankor nem a kötelező fizeti ki a kárt?
    Köszi a választ.
    Üdv: Dóri

    VálaszTörlés
  78. Ha tudod, h az atlaschoice 'csak' brókeroldal, és nem ők adják az autót, akkor rendben van, számomra ez nem volt egyértelmű, ezért pontosítottam-elnézést. :) Milyen kategóriát nézel és pontosan mikorra egyébként?

    A 'kötelező' általában benne szokott lenni az árban, igen, de ezt is csekkolni kell, mert előfordulnak kivételek sajnos.

    Biztosítás: Kibogozható amit írsz, persze! a kérdésem arra vonatkozott, h tudod, h kétféle ilyen kieg. biztosítás van, mely ugyanarra szolgál, ám másként működik, és, h közölük ez a 4.20-as melyik, ugye?

    VálaszTörlés
  79. Hello,

    Olyan kérdésem lenne, hogy foglaltam egy kocsit a Rentalcars-on keresztül a SicilybyCar-nál. Többszöri rákérdezés után olyan választ kaptam, hogy hitelkártyával tudom rendezni a depozit összegét.
    Kérdésem: ez mennyire valós, esetleg van olyan cég ahol ez megoldható dombor nyomott betéti bankkártyával?
    Vagy elfelejthetem az autóbérlést ilyen feltételek mellett?? (Milánó-ban lenne a felvétel és a leadás pedig Bariban)

    Választ előre is köszönöm.
    Bence

    VálaszTörlés
  80. Szia Bence!
    Igazából amit ebben segíteni tudok, azt leírtam a poszt 'tényleg kell hitelkártya a foglaláshoz?' c. részében. Vagyis: simán lehet, jó eséllsel lehet, h jó lesz a kártyád, de erre nincs itthonról garancia.
    Ilyen bérléshez pedig, mint a tiéd, h sokszáz km-re rakod le az autót a pick uphoz képest, nem fogsz találni olyan céget, akivel kp-val tudnád intézni az ügyet.

    VálaszTörlés
  81. Először is köszönöm a gyors választ. Próbáltam felvenni a szóban forgó céggel a kapcsolatot, a fb-on keresztül már kaptam egy gyors választ, hogy csak hitelkártyát fogadnak el, de hivatalosabb formában még nem érkezett válasz.
    Ha átvétel közben derül ez ki, hogy ők nem fogadják el a kártyámat, akkor ilyenkor felajánlanak valami megoldási lehetőséget vagy csak szimplán megtagadják a kocsi átadását?

    VálaszTörlés
  82. Nem is fognak mást írni várhatóan, hiszen az kell. Csak a magyar kártyák közül szàmosnak hitelkártya számsora van, zárolható is, úgyhogy úgymond megeszik annak. Ezt írtam le az előző kommentben jelzett helyen a posztban, és ezért mondtam, h biztosan ez ott dől majd el. De az esélyeid jók.
    Kiváltani úgy tudod majd, ezt fogják mondani neked ha mégis gond lenne a kártyával, h kössél náluk önrészmentesítő biztosítást, mert akkor a deposit nulla, vagy nagyon kevés lesz. Ennek ára Itáliában úgy 20-25 euró szokott lenni per nap, és szinte sosem kevesebb 15 eurónál.
    Egyébként: egy megfelelő hk kiváltásán érdemes elgondolkodni. Persze nem az autóbérlés miatt, hanem mert amúgy is megéri őket használni.

    VálaszTörlés
  83. Szia!

    Nekem egy észrevétel és egy kérdés van. Az egyik, hogy azt vettem észre hogy az www.autoeurope.com oldalról foglalva olcsóbb árakat kapok, ha hagyom a bal felső részen United States-en az országot, mintha más európai oldalukról keresgélnék. Pedig a foglalás közben megadom, hogy magyar vagyok. És igen, foglaltam is egy autót jó olcsón, a nizzai reptéren veszem fel május 29-én és 31-én viszem vissza. 46 dollárba került. Node most jön a kérdés. Hogy tulajdonképpen mibe fog még kerülni? Illetve honnan tudom meg hogy mennyit zárolnak a kártyán? Azt sehol se látom.

    Van ez a rész a voucher-en:

    Your rental excludes:
    * Rental excludes Collision Damage Waiver and Theft Protection. Auto Europe recommends you to check with your credit card company that you are adequately covered for this rental.
    * Insurance coverage for personal injuries to driver or damages to vehicle. Optional coverage may be offered locally for an additional fee. .
    * Gasoline or Diesel. Client should return the vehicle with the same level of fuel as rented and to retain copies of gas receipts. Exception: Pre-paid fuel option, in which case, the car should be returned as empty as possible (no refund for unused fuel)
    * Rental excludes location surcharge for rentals commencing at an airport or railstation location of approx. EUR 40.00.
    * Road fee of approx. EUR 3.11 per day, max of approx. EUR 25.00 per rental.
    * Traffic Violation fee of approximately EUR 22 per fine.
    * Local toll, highway fees or travel stickers which may be required by local authorities
    * Damage administration fee of approximately EUR 60.00 (including VAT) in the event of damage or theft of the vehicle, in addition to the excess.

    Aztán mivel ha jól tudom módosítható a foglalásom, néztem egy másik foglalást, ahol van egy "full extra" opció, ami tartalmazza:

    Inclusive Rate Includes:
    Value Added Tax (Vat)
    Liability Insurance
    Fire Insurance
    Collision Damage Waiver (CDW) - with deductible
    Theft Protection (TP) - with deductible
    Unlimited Miles

    Plusz van egy ilyen opció:

    ( ) Add Zero Deductible Coverage for $5.44 per day.
    Excess liability fees for this rental.
    “Excess” is another word for the deductible you pay in the event of accidental damage.
    Deductible Refund entitles you to reimbursement of accidental damage costs to the supplier.
    Zero Excess package eliminates your deductible fee entirely (available in most regions)
    The total price with this coverage is $102.77

    Pl. ha átiratom erre a lenti foglalásra, akkor tulajdonképpen mennyi lesz az annyi? Kérdeztem tőlük emailben, még nem válaszoltak.

    Előre is köszönöm a Te válaszodat! :)

    VálaszTörlés
  84. köszi az észrevételt, ezt nem vettem észre eddig, de akkor újra fogom figyelni ezt a megoldást.

    ami a részleteket illeti, neked is csak azt tudom írni, mint már annyiszor: sztem a kérdéseidre a válasz benne van a fenti posztban, pontosan azért szerettem volna megírni a fenti posztot, h az ilyesmik tisztázódjanak.
    ergo, csak azt tudom ismételni, amit leírtam már a posztban: mint tudod, ez egy brókercég, nem ők adják az autót. a deposit összegét ne tőlük kérdezd meg, hanem attól, akitől az autót kapod. az autoeurope ezt kiírja, így tudod már foglalás előtt, fel tudod venni velük a kapcsolatot.
    bé lehetőség: esetleg ha megvan a cég, megnézheted velyik másik oldalon is, pl. autoberlesonline.hu-n, ha ott is adják az adott cég autóját, megnézheted a feltételeknél, h mennyi kb-ra a deposit, mert ők ezt jelzik, az autoeurope nem.

    aztán, ez az ár az alapár, önrésszel. vagyis ennyiért elviheted a kocsit, és ha baj van, az önrész erejéig fizeted a kárt. ha kötsz kiegészítő biztosítást, ezt az önrészt, és így a zárolást csökkentheted vagy nullázhatod. ennek két módja van, az egyik ez amit itt opcióként bemásoltál, vagyis előre megkötöd pl. az autoeurope-nál, a másik az, amit helyben, a pultnál köthetsz. a kettő közötti különbségeket fenti poszt tárgyalja, olvasd el kérlek.
    bízom benne, tudtam segíteni. ha van még kérdésed, hajrá.

    VálaszTörlés
  85. Köszi!

    Hát igen, a lényeget már azt hiszem értem. Egyébként a Dollar a cég, amit a Hertz pultnál kell majd intéznem. :)
    A Dollar oldalán néztem, 900-1900 EUR-t találtam. Egyébként tényleg ennyi összegnek kell lennie a kártyán? Nem szoktam ennyit tartani rajta..... :(

    VálaszTörlés
  86. Ha nem kötsz helyben náluk a pultnál kieg.biztosítást, akkor várhatóan sajnos igen.

    VálaszTörlés
  87. Szia!
    Mi Tenerifére megyünk. Melyik társaságot javasolnád autóbélés szempontjából? Van e értelme előre interneten lefoglalni vagy ott a helyszínen érdemesebb? Válaszodat előre is köszönöm. Gábor

    VálaszTörlés
  88. Szerintem érdemesebb előre.
    Van itt a blogon tenerifei beszámoló, ott leírtam, h én kiktől béreltem. Mindkétszer teljesen elégedettek voltunk.

    VálaszTörlés
  89. Sziasztok!

    No megjártam Nizzát, Marseille-t, Provence-t.
    Röviden megpróbálom leírni hogy jártam.

    Nos. A kayak.com oldalról kezdtem a foglalást. Beírtam amit kell, dátum, felvétel ideje, leadás ideje, stb.
    A legolcsóbb találat az autoeurope.com oldalra vitt, itt 3 napra 14:00 felvétellel és 19:00 leadással, komoly 46 dolláromba került a foglalás a legolcsóbb, legkisebb MINI kocsira.

    Itt megállnék egy érdekességre, mégpedig arra, hogy az autoeurope.com oldalon az országot United States-en hagytam. Rájöttem, hogy ha változtatok, akkor drágább lesz. Utólag gondolva valószínüleg az országonként eltérő TAX miatt. (USA-ba ugye minden nettó)

    Ezekután keveredtem erre a blogra, ahol jól megijedve elkezdtem levelezni velük, hogy milyen egyéb költségekkel számolhatok még. A végére ezt írták:
    "The rate for the car is $45.61, there is an airport surcharge of €40.00 and a road tax of 9.33 for the rental."
    Illetve azt, hogy a deposit az kb. 900 EURO.

    No. Ezzel szemben 270 euro lett a deposit, illetve direkt nem kértem semmilyen biztosítást. Figyelmeztetett a srác, hogy akkor a maximum REFUSÉ az 14 000 EURO. Mondtam nem baj. Nem töröm össze.
    Kaptam egy nyomtatott listát, amin szerepelnek a dolgok, hogy a 270-ből mit vonnak majd le, ha pl nem teli tankkal viszem vissza, stb.
    Persze egy néhány egyéb összeg is ott van, amiről nyilván fogalmam sincs hogy micsoda. Azt a fenti Airport Surcharge 40 eurót se értem mi.

    A vége az lett, hogy a 46 dollár foglalás mellé végül 58 euró plusz lett. Itt egy fotó róla, ha valaki érti elmagyarázhatná mire ment el ez a plusz összeg. Ha kérek biztosítást, akkor úgy emlékszem 110 euró lett volna, valami ilyesmit magyarázott.

    Pozitívum, hogy a legkisebb kocsi helyett egy Ford Focust D-t kaptam, 3800 kilóméter volt benne és nagyon keveset fogyasztott. Átvételkor berajzolták hogy hol vannak rajta sérülések. Két helyet jelöltek (egyiken se láttam semmi hibát) illetve szólt, hogy ha találok 2-3cm-nél nagyobb hibát, menjek vissza és szóljak. Nem találtam. Persze körbefotóztam, biztos ami biztos. Vicces, hogy a jobb első dísztárcsa meg volt padkázva és a jobb elején a lökhárítón is volt egy hosszabb csík, amit nem én okoztam, másnap vettem észre, a képeimen is rajta volt. Kicsit izgultam is, hogy ha ezt rámverik-e. Nem a bejelölt részeken voltak egyébként. Aztán mikor leadtam a hapsi körbejárta, megnézte tele-e a tank, majd adott egy cetlit (a fényképen a jobb oldalit) és köszönte. Nem kötött bele semmibe.

    Röviden ennyi.

    Itt a kép:
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/20411222/IMG_0138.JPG

    VálaszTörlés
  90. Ha jól látom, talán full/empty fuel policy volt, a tank benzin a 65, annak ktg-e a 9. A 39.98 az airport fee (reptéri pick up-drop off ára), a két 9.76 meg adó.
    Köszi a részletes beszámolód!

    VálaszTörlés
  91. Mire hazaértem kaptam egy autoeurope emailt, hogy írjam le az észrevételeim. Leírtam.
    Konkrétan azt, hogy miért nem lehet foglaláskor látni minden költséget. Értem én hogy reptéri adó, de ha nem kérdezem emailbe elötte, csak utólag, itthon látnám, hogy annyival több a költség. Érted. Megadom, hogy hol veszem fel, hol adom le. Akkor írja már oda hogy igen, plusz a reptéri adó. Lehet hogy ha azt adom meg hogy a belvárosba veszem fel, akkor ez nincs? 40 euróból futja egy buszjegyre és akkor látom Nizzát is egy kicsit. :D

    Most jön a következő tortúra, mert augusztus elején és végén is megyek Oxford-ba, oda is kellene kétszer is bérelnem kocsit. Vezettem már kint, nem az a baj, hanem hogy már megint milyen plusz dolgok mennek rá az árra.... :)
    Viszont azért a baloldali közlekedés miatt itt valószínüleg fullos biztosítással megyek neki. Ilyet találtam, 126 dollár 3 napra:

    No Deductible Rate Includes:
    No Insurance Deductible
    Liability Insurance
    Collision Damage Waiver (CDW) - zero deductible
    Theft Protection (TP) - zero deductible
    Roadside Assistance

    Mindjárt írok nekik, hogy még mi megy rá... :)

    VálaszTörlés
  92. Ez valóban nullásnak néz ki.
    Az előzőhöz: a kapott voucheren vszínüleg ez rajta volt. Első oldal, rental includes/excludes, ott.
    Kíváncsi lennék, mit reagál az autoeurope, írd majd meg!

    VálaszTörlés
  93. Igen, azt tudom, de a vouchert már csak akkor kapod ha lefoglaltad. :/ :D

    VálaszTörlés
  94. Persze, csak náluk azzal a lendülettel teljesen ingyen le is mondhatod ha nem vagy elégedett.

    VálaszTörlés
  95. Persze nem írta meg emailbe csak hogy keressem meg a Terms and Conditions an Location Fee részt.

    Not includes:
    Insurance coverage for personal injuries to driver or passengers. Optional coverage may be offered locally for an additional fee .
    Gasoline or Diesel. Client is advised to return the vehicle with a full fuel tank and to retain copies of gas receipts.
    Rental excludes VLF / Road Tax fee of approx. GBP 1.56 per day.
    Central London Congestion Charge. For more information regarding this charge for driving within certain areas of London inquire at time of pick up or visit www.tfl.gov.uk.
    Traffic Violation fee of approximately GBP 50.40 per fine.
    Local toll, highway fees or travel stickers which may be required by local authorities
    Domestic One Way Fee of approximately GBP 50 paid locally, VAT included. Free of charge between locations within the same city except for rentals commencing and returning to London airport locations.

    VálaszTörlés
  96. Kedves Geod01!

    A segítséged szeretném kérni. Sziciliába utazunk júliusban 3-10-ig és autót szeretnénk bérelni Catania reptérről egy egész hétre amíg ott leszünk.
    Elfogadható árban találok bérautót, viszont horribilis önrészt kérnek mindenhol.
    Belinkelrk egy példát is
    http://rentalcars.autoberlesonline.hu/DriverExtras.do?showdeexp=1
    Lényeg, hogy nem szeretnénk 1200-1600 euro közötti önrészt zároltatni, inkább vásárolnánk 'nullázó' biztosítást a helyszínen az autó átvételkor. (SCDW...) Ennek a biztosításnak az árát viszont sehogyan sem tudom megnézni semmilyen online felületen. Legalább egy körülbelüli árat szeretnék tudni. Tudnál abban segíteni, hogy hol kapom meg ezt az információt? Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  97. Kb-t tudok mondani, 20-30 eur per nap, jellemzően e tartomány közepén-ahogyan fenti posztban írom is ezt Itáliára.
    Pontosabbat a konkrét bérbeadó weboldalán lehet megtudni vagy tőlük e-mailben megkérdezni. Tehát nem a rentalcarstól, autóbérlésonlinetól, autoeurope-tól és a többi ilyentől, hanem a konkrét cégtől, akitől az autót majd kapod.
    javaslom még, h Olaszország esetén keress rá az autoeurope.eu és az autoeurope.it oldalakon az ajánlatokra, legtöbbször ezek adják a legjobb árakat oda.

    VálaszTörlés
  98. hello

    a korai autoleadasnal mi szokott lenni a folyamat?
    a sicily by car-tol kerdeztem meg es ezt a valaszt kaptam:
    "early drop off at aiports is possible; you will have to put car in parking and keys in keybox. Rental agreement will be closed when desk opens."
    szoval ha jol ertem, van egy kihelyezett doboz, amibe kell a kulcsot tenni es ott lesz a szamla is?

    koszi a segitseget!

    VálaszTörlés
  99. Így van. A számlát már felvételkor megkapod.

    VálaszTörlés
  100. Kedves Geod01!
    3 kérdésem lenne az autóbérlésről.
    Július végén Barcelonába utazunk repülővel és pár nappal később autót szeretnénk bérelni,hogy a Pireneusokba utazzunk.Ez kb. 200 km- re van Barcelonától.Viszont a szállásunk Andorrában van lefoglalva( igaz,néhány km- re a spanyol határtó) Most olvastam,hogy nem nagyon engedik át Andorrába a bérautót.Mindegyik szolgáltató vagy van kivétel? Nyilván felárral.Ja és még egy francia kirándulást is terveztünk. A másik kérdésem az,hogy muszáj a vezető nevére legyen a bankkártya,mert az én kártyámról lenne a fizetés és az önrész zárolása,viszont a férjem vezetne.Végül pedig azt kérdezném,hogy előre online érdemes bérelni autót vagy a helyszínen.Vagy ott sokkal drágább?Előre is Köszi a választ.



    VálaszTörlés
  101. Ibolya:

    - persze, vannak kivételek, még abban serm vagyok biztos, h mindnél, ami engedi, van ennek felára. ezt mindegyik ajánlatnál meg kell nézni, hogy az adott cégnél milyen policy van érvényben ezzel kapcsolatban.

    - alapvetően igen. javaslom, h úgy béreljetek, h engedélyezett legyen plusz egy sofőr, és akkor nyugodtasn vezetheti az autót a férjed is.

    - jellemzően drágább helyben

    VálaszTörlés
  102. Geod01!
    Nagyon köszi a választ,így bátrabban kezdek hozzá.Még egy kérdés( bocs,de online még nem foglaltam autót csak helyszínen) ha kötök plusz biztosítást akkor is levonják az önrészt ? Vagy az arra jó,hogy ha baj van,ne minden pénzt vigyen el? Illetve ezt a plusz biztosítást is online vegyem meg vagy a helyszínen.Köszi ezeket is.

    VálaszTörlés
  103. Éppen ezekkel a dolgokkal foglalkozik ez a poszt, olvasd el légy szíves, szerintem benne vannak a válaszok ezekre a kérdésekre.

    VálaszTörlés
  104. Kedves Blogíró!
    Mi aug. végén Barcelonában bérelnénk autót 8 napra! Olvastam a posztod és a hozzászólásokat ezek alapján kérdezném, hogy online foglalálás esetén csak a brókerek "visszatérítéses zéró önrészét" lehet igényelni, mert az eddigi oldalakon csak ilyet láttam ami ugye ugyanúgy 900-1000EUR hitelkártya zárolással jár a kölcsönző részéről!? Olyan kölcsönzőt v. brókert tudnál ajánlani amely zárolás nélkül valóban 0 önrésszel, full-full opcióval a reptéren is kínál autót!? Tartok tőle, hogy a helyszínen akár napi 15-20 Eur is lehet a 0-ás önrész biztosítása! Eddig én csak Görögo.-ban béreltem személyesen, kp-ért de az ehhez képest gyerekjáték..:o) Előre is köszönöm! Üdv. Berci

    VálaszTörlés
  105. Abban az esetben megtudod ezt oldani, ha közvetlenül valamelyik cég weboldalán keresztül intézed a dolgot, és ott kiválasztod és kifizeted a nullázó árát is.
    Ám ha jól értem, te azért szeretnéd ezt, mert előre fizetve ezt olcsóbbnak gondolod, mint helyben. De nem ez az igaz: az a fajta nullázó típusaz olcsóbb, ami utólag téríti vissza a károdat, így esetében van deposit is, és az a drágább, ahol nincs zárolás. Teljesen mindegy, h mikor is veszed meg őket.

    VálaszTörlés
  106. Köszönöm a gyors választ! Így már kerek a történet! Végülis a legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy szükségem van-e a 0-ás önrészre a felár ellenében vagy vállalom-e a nagyobb kockázatot és a több száz EUR zárolását! Illetve a kettőt ötvözve ha az utólagos térítésű biztosítást vállalom!:o) Szép dilemma!:o)

    VálaszTörlés
  107. Sziasztok!

    Én is az úgy látom gyakori "nincs hitelkártyám, hogyan fizessem a depositot" probléma miatt idegeskedek. Ezzel kapcsolatban a következő konkrét kérdésem lenne:

    Olaszországba, Bariba bérelnék előre neten autót a Hertz-nél (World MasterCard bankkártyámmal itt kapok 10% kedvezményt).
    Ha itt bepipálom a Super Cover biztosítást (napi +22 Euro), akkor valóban nem kell egyéb önrészt/letétet fizetnem?
    (azaz biztosan nem probléma a hitelkártya hiány)

    Remélem van már valakinek erről tapasztalata és meg tud nyugtatni, mert emiatt idegeskedem.
    Előre is nagyon köszönöm a választ!
    Tibi

    VálaszTörlés
  108. Szia! Én a héten megyek Angliába, 3 napra bérlek egy kocsit. Sajnos olyan opciót még nem láttam, hogy nem raknak a kártyára depositot. Ennél a mostani bérlésemnél is van olyan biztosítás, hogy fizet majd mindent, de az is rá akar tenni 1200 gbp-t, amit majd visszakapok, ha elrendezték az esetleges kárt. Ellenben nem kértem biztosítást (extrát) így csak 250 gbp-t raknak rá. :) Ki érti ezt... :)

    Illetve már akartam írni. Angol barátom ajánlott éves biztosítást egy külső céggel. Ezt még nem beszéltem át vele pontosan mi, hogy, de ez jobbnak tűnik, pláne hogy egy évre 40 font.
    http://www.insurance4carhire.com/european-car-hire-excess-insurance

    VálaszTörlés
  109. Tibor: ez a poszt pont azért íródott, h az ilyen kérdésekre választ adjon, a tiédre is benne van...
    ...esetedben a kieg. biztosítással max. minimális zárolás lehet (büntetésekre, stb.), komoly nem. de nem tutti, h semennyi sem.
    azt a kártyát, amit a foglalás során használsz, el fogják helyben is fogadni, nem baj, h betéti (persze pénz legyen rajta).

    VálaszTörlés
  110. cloud: igen, vannak hosszútávú ilyen jellegű biztosítások is, ha vkit nem zavar a zárolás és sokat utazik, megérheti.

    VálaszTörlés
  111. Nekem is az volt az első kérdésem, hogy mennyit zárol. De ő azt mondta semmit. Illetve a terms-be se látok semmit erről.

    VálaszTörlés
  112. Kedves Blog Író! Mi ebben a pillanatban Olaszországban vagyunk. Először bereltunk autót. Mindjárt úgy kezdték 1500 euró depositot kértek. Le alkudtuk 300-ra. Gyakorlatilag a reptérnél senki nem jött ki atadni az autót. Gondolom az átvétel is így fog zajlani. Kapunk valamilyen papírt hogy rendben visszavettek mert azt viszont most vettük észre hogy 10 napig visszatartjak a pénzünket. A másik extra hogy tegnap este elmentunk vacsorázni. Mire visszaertunk az autóhoz a hátulja egy tenyérnyi helyen még lett nyomva. Mire számítsunk szerinted. Köszönettel Laci

    VálaszTörlés
  113. az autó átvételekor történtekben nincs sok meglepetés, ez ilyen, igen. nem világos viszont, h mitől lett az 1500 euró zárolás 300. Ennek a sérülés miatt van jelentősége.
    Ugyanis, alapesetben a kár javítását ti fogjátok kifizetni, úgy, hogy a depositra elrakott pénzből fedezik. Ha nincs önrészcsökkentő biztosítás, akkor a kár teljes összegét, ha van, akkor az önrészig. Na most azt feltételezem, h azért lett az 1500-ból 300, mert helyben kötöttetek egy ilyen biztosítást, még ha esetleg nem is tudtok róla. :) Ha így van, akkor a depositált 300 euróig van csak felelősségetek. Persze lehet kisebb a sérülés, én nem tudom ezt eldönteni, a dolog elvét mondom csak.
    Egyébként, mikor észleltétek a sérülést, akkor azonnal rendőrt kellett volna hívni, h legyen róla papírotok, illetve a megadott számon a céget is értesíteni szokás. Ezek már elmaradtak, csak a jövőre nézvést írom.

    VálaszTörlés
  114. Sziasztok, én jártam már úgy hogy nem a kiválasztott autót kaptam,tudom oda van írva hogy vagy hasonló. De én a kiválasztott autót szeretném megkapni ! Mi ennek a módja? Meg kell nekem online foglalni? És ha oda megyek egyenesen a céghez,kapok majd autót? Köszönöm

    VálaszTörlés
  115. alapvetően ez nem megy, csak kategóriát lehet foglalni. azonban vannak cégek, ahol felárért ez megoldható. így ez esetben közvetlenül meg kell keresned a cégek weboldalait, h van-e náluk ilyenre lehetőség, illetőleg telefonon vagy e-mailben is megkérdezheted, h tudnak-e ebben segíteni.

    VálaszTörlés
  116. Kedves geod01,
    Athéni autóbérlésre tudsz javasolni céget (site-ot)?
    Köszönettel:
    RG

    VálaszTörlés
  117. kis görög céget sajnos nem; foglalóoldalakból ugyanazokat tudom javasolni, mint amiket bárhol másutt is érdemes szerintem használni (amiket írtam is fent a posztban).

    VálaszTörlés
  118. Helló! Nagyon jó kis összeállítás és segítség volt az első foglalásunk előtt. Végül az autóbérlésonline-t választottuk a listából, tényleg nagyon segítőkészek voltak. Kicsit az általad is írt lemondási feltétel aggasztott, de jó hír volt, hogy nyár óta már nem a foglalástól számított 48 órán belül, hanem a felvétel ideje előtt 24 óráig lehet törölni a bérlést ingyenesen. Szerencsére erre nem volt szükség. Köszönöm mégegyszer.

    VálaszTörlés
  119. örülök, ha hasznos volt a poszt, és külön köszönöm, h jelezted a már nem aktuális információkat-már módosítottam is fent. :)
    (mondjuk jó lenne, ha a főoldalukon is jeleznék ezt, mert ott még mindig a korábbi állapot szerepel, csak külön erre a dologra rákeresve találja meg az ember az aktuális szabályozást...:) )

    VálaszTörlés
  120. Szia! Jól látom, hogy az AutoReisennél nincs önrész? "No excess insurance" Vagy ez nem azt jelenti?

    VálaszTörlés
  121. Szervusz!

    Mrandor vagyok, az index fórumán már többször összefutottunk. Most bérlés kapcsán kérném a segítségedet. Nizza, június vége-július eleje, a legjobb ajánlatot az autoeurope.com-on találtam. Ez az oldal más, mint a nemzeti oldalak. 3 lehetőséget, csomagot kínál: az egyik a basic, a másik az inclusive, a 3. pedig az ún. refundable deductible. Ez a legdrágább és a CDW-n, valamint a TP-n túl tartalmazza (mint a neve is jelzi) a refundable deductible-t. Csak sejtem, de ez lenne a nullázós csomag, amikor nem zárolnak a bankkártyán, vagy ez valami más? Köszönöm a válaszod!

    mrandor

    VálaszTörlés
  122. Nem, ez nem az.
    Zárolásmentes biztosítást csak a konkrét bérbeadónál tudsz kötni, az autoeurope viszont egy közvetítőcég. Ha náluk kötsz, akkor a bérbeadó zárol, probléma esetén levon, az autoeurope pedig utólag visszafizeti neked az összeget (igazolva előtte az iratokkal az eseményeket).
    Javaslom végigolvasni a posztnak legalább a biztosításokról szóló részét, ott is részletezem pont ezt a kérdést.
    Jó utat majd a nyárra! :)

    VálaszTörlés
  123. Szia!

    A cikket elolvastam, de ezt a részt nem értettem, most, a válaszod alapján lett tiszta számomra, hogy a bróker által adott biztosítás utólagos visszafizetést garantál, zárolás lesz és káresemény esetén előzetesen fizetnem kell/levonják a letétből. Ezt sajnos - értelmi képességeimre jellemzően :) - nem értettem meg elsőre.

    Köszönöm, hogy eloszlattad a homályt! Megjegyzem, mindig öröm olvasni a beszámolóidat. :)


    mrandor

    VálaszTörlés
  124. :) értem, ne haragudj a feltételezésért, de sokszor megesett már ez korábban.
    Köszönöm a dícséretet, nagyon örülök ha tetszik amiket összehordok. :) (lehet, hogy júliusig még egy riviérai beszámoló is felkerül még ide.. ;) )

    VálaszTörlés
  125. Szia!
    Németorszagban dolgozom egy csomagszállító cégnél.
    Létezhet e hogy 1 elem összetöréséért 1000 eurót akarjanak behajtani rajtam.Az autok a Buchbindertől vannak bérelve...

    VálaszTörlés
  126. nehéz erre bármit is mondani így, hogy nem ismeri az ember a részleteket. mindenesetre ajánlott alaposan átolvasni vagy átolvastatni jogásszal a szerződést, amit aláírtál.
    okosabbat sajnos nem tudok mondani. :/

    VálaszTörlés
  127. Kedves geod01!
    Nagyon hasznos a leírásod - még többször át fogom olvasni,hogy mindent jól értek-e? Kérlek javíts, ha esetleg valamit elírnék, de az alábbi összefoglalást tudtam magamnak nagy vonalakban összeszedni: (most Olaszországba készülünk,és főleg e kapcsán)
    - ha nem érdekel a biztosítás, akkor dealernél foglalok, átveszem, vezetek, vigyázok. (és egy nagyobb foglalással terhelik a kártyámat, amennyiben nincs gond, akkor visszautalják/leveszik a foglalást)
    - ha érdekel a biztosítás, két opcióm van: 1. helyszínen kötök biztosítást a cégnél, akitől az autót bérlem. Ez egy drágább megoldás, mintha; 2. előre kötök neten biztosító cégnél biztosítást, amelynek a költsége ugyan kisebb, de a cég, akiktől az autót bérlem egy nagyobb összeget fognak zárolni a kártyámon, amiért nincs biztosításom náluk.

    A biztosítások között különböző mértékű van, itt nyilván a számomra legkedvezőbbet, reálisabbat választom. (esetemben a lopásig terjedő biztosítás)
    Remélem ezt a részt jól megértettem. Nyilván semmit sem lehet 100%-ig kijelenteni,de az esetek nagy többségében erről van szó.

    Másik kérdésem:
    A wizzair oldalán van autóbérlési lehetőség - nyilván ők is dealernek számítanak ebben az esetben. Jóval olcsóbb, és "ingyenesen ajánják a következőket: lopásvédelem, töréskárbiztosítás", viszont a feltételeknél felajánlj-ja külön a rentalcars.com-ról a káreseti védelmet, illetve a teljes védelmet. (összeget nem ír).
    Ez mi lehet, mi a turpisság?

    Ha esetleg van időd erre ránézni, megköszönném. Illetve akár konkretizálva megírhatom neked az adatokat.

    Szép napot

    VálaszTörlés
  128. végre valaki, aki tényleg elolvasta a posztot... :) azt hiszem jól dekódoltál mindent az összefoglalód alapján.

    a wizz még csak nem is dealer, hanem a rentalcars dealercég szolgáltatását adja, csak a fejléc wizz-es. de ez mellékszál.

    az ajánlott lopásvédelem és töréskár-biztosítás az az, ami minden bérlésben benne van; hiszen mindig van biztosítás, csak éppen önrészes (ugye ez az, amit zárolni szoktak). ha pedig megkötöd az oldalukon a kiegészítőt, az pedig ugye az, amit fent a 2-es pontban írtál, vagyis az önrészt csökkented/nullázod vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves geod01!

      Köszönöm a gyors választ. Repjegy mellé a wizz-nél (ahogy írtad rentalcar-nál) elindult a folyamat. 2 hónap múlvára kedvező ajánlatot kaptunk (bejöttek plusz költségek a megrendelés végére - valami teliesites 40euro,meg 47euro meg a masik helyen valo leadasert, ezekkel gondolom nincs mit kezdeni, meg ha nem is telen, hanem marciusban megyunk)

      Amik viszont megijesztettek:
      - az irataim nem lehetnek 1 évnél fiatalabbak (jogsimat most oktoberben kellett meghosszabbitani, a személyim meg eltört, azt decemberben kaptam most meg, így mindkét iratom 1 évnél fiatalabb)
      - útlevelet kérnek, szintén egy évnél fiatalabbat (nincs is útlevelem, de holnap is el tudom intézni, addigra akár el is készülhet)
      Neked van ezekkel kapcsolatosan tapasztalatod? Ebből gondolom lehet szerinted, vagy ez a dealer általános szövege a bérléshez?
      Maggiore a rental (tudom,hogy velük még nem volt dolgod, nem is várom,hogy biztosat mondj velük kapcsolatban. És remélem,hogy én majd tudom róluk pozitivan nyilatkozni.) De már az is segítség,ha abban tanácsot adsz,hogy ha kérdésem van,akkor minden esetben a dealerhez tegyem fel először szerinted? A bérlő cégek jóban vannak a dealerekkel,vagy inkább 'szükséges rossz' üzlettársként tekintenek rájuk?

      Csináljak hitelkártyát, vagy elég lesz a dombornyomott kártyám? (Vagy ezt is kérdezzem meg, kitől?)

      Köszönöm!

      Törlés
  129. Szia, először is szeretném megjegyezni hogy szuper kis oldal, nagyon jól összefoglalja a tudnivalókat. :)
    Sajnos így is ütköztem pár problémába, ez valószínűleg a gyenge angoltudásomnak köszönhető, az autoeurope.eu oldalán szeretnék foglalni (Catania reptér, 03.04-03.11, mini), alapvetően nem feltétlenül ragaszkodnék a legnevesebb cégekhez, Firefly és Budget még bevállalhatónak ítéltem a vélemények alapján. Szeretnék önrészmentesítő biztosítást kötni, de teljesen megfelelő lenne az autoeurope.eu macerásabb de olcsóbb verziója a deposit levonása nem okoz problémát, viszont messze nem pár száz €-s zárolásról írnak.

    Firefly/Refundable Excess Package:

    Additional Information

    Auto Europe Refundable Excess Program in case of damages or theft of the vehicle [+]
    Unlimited Kilometers.
    C.D.W. Deductible: Approx. EUR 2,015.00, VAT included.
    Theft Insurance Deductible: Approx. EUR 2,320.00, VAT included.
    Liability Insurance:Included in rates .
    - Coverage up toEUR 1,000,000.00 for bodily injuries
    - Coverage up toEUR 1,000,000.00 for property damage.


    BUDGET/Refundable Excess Package

    Additional Information

    Auto Europe Refundable Excess Program in case of damages or theft of the vehicle [+]
    Unlimited Mileage.
    C.D.W. Deductible: Approx. EUR 1,210.00, VAT included.
    Theft Insurance Deductible: Approx. EUR 2,783.00, VAT included.
    Liability Insurance:Included in rates .
    - Coverage up toEUR 5,000,000.00 for bodily injuries
    - Coverage up toEUR 2,500,000.00 for property damage.

    EUROPCAR/Refundable Excess Package


    Additional Information

    Auto Europe Refundable Excess Program in case of damages or theft of the vehicle [+]
    Unlimited Mileage.
    C.D.W. Deductible: Approx. EUR 1,098.00, VAT included.
    Theft Insurance Deductible: Approx. EUR 3,294.00, VAT included.
    Theft Insurance Coverage: Included in all rates.
    Liability insurance: Included in all rates.
    Liability ins. coverage: Maximum of approx. EUR 10,000,000.00 for personal injury .Maximum of approx EUR 10,000,000.00 for property.

    Ezek a "Rate Details"-k alapján nem értem mért éri meg jobban a Europcar pl. Itt és más fórumokon a nevesebb drágább kölcsönzők csupán 500 €-t zárolnak de ennek nyomát nem találom, a 3294 € jelentené náluk a depositot?? :)

    Van még pár zavaros ajánlat, de nem akarlak ennyi mindennel sokkolni. Nagyon hálás lennék ha tudnál segíteni.

    Üdv. Emese

    VálaszTörlés
  130. ÁRONNAK:
    nem inkább az van írva, hogy még legalább egy évig érvényesnek kell lennie az irataidnak? mindenestre énilyennel, hogy nem lehet egy évnél fiatalabb egy irat, még nem találkoztam.
    útlevél nem kell, ID teljesen okés lesz.

    Kártyára felelősséggel nem tudok mit mondani. Csak ezért szerintem ne csináltass (bár jó dolog az szerintem egyébként is), mert még nem hallottam olyat, ahol nem lett volna elég egy dombornyomott magyar debit. De ettől még hivatalosan creditet írnak elő,így ha te leszel az első, akinél mégis gond volna ebből, akkor nem ér engem szidni. :)
    Elsőre minden problémát próbálj a bérbeadóval megoldani, de ha elhajtanak, akkor irány a dealer.

    VálaszTörlés
  131. EMESÉNEK:
    Olaszország esetén én sem párszáz eurós depositról írok:
    "...Olaszországban időnként brutális összegeket tudnak zárolni, (...),a maximum amivel én találkoztam 2390 (!) euró volt-hol másutt, mint a napfényes Itáliában (...)"

    Alapvetően az autoeurope-nál a 'CDW Deductible' soron olvasható összeg volna a deposit. De valóban, a nagyok ettől eltérhetnek, eltérnek. Viszont, nekik van még magyar nyelven is elérhető weboldaluk, illetőleg magyar nyelvű üfsz-ük; ha egészen biztosra szeretnél menni, javaslom, hogy vagy keresd meg az oldalon (egy próbafoglalás erre a legegyszerűbb mód), vagy dobj nekik egy e-mailt, pár napon belül válaszolni szoktak.
    A fireflynak is van weboldala(https://global.fireflycarrental.com/), egy próbafoglalás során ott is megtudható az adott helyen történő deposit/önrész pontos mértéke.

    VálaszTörlés
  132. Sziasztok, Ciprus/Larnaka Stevans-ról máshol jókat olvastam. Van valakinek egyéb tapasztalata? Tényleg nem kell nekik hitelkártya és depozit sem?

    VálaszTörlés
  133. Feri55, nem kértek se depozitot se hitelkártyát. KP-ban kifizettünk mindent, aztán visszavételkor csak bepattant az autóba az illető és ment a dolgára. Semmit nem néztek át az autón.

    VálaszTörlés
  134. Köszi Bambusznád,ma meg is jött a visszaigazoló méljük :-)
    Március 11-15, Hotelben felvéve,reptéren leadva 71,5 eur plusz benzin egy Mitsu Lancer... Fél tankkal adják, üresen vissza.

    VálaszTörlés
  135. Szia, nagyon jó ez az oldal, kár, hogy nem ismertem előbb. Nekem egy olyan kérdésem van, hogy négy napra béreltem és márc. 4-én adtam le a Firefly-nál egy Fiat 500-ast Cataniában (1650euro depositot vontak le a bankkártyámról, nem hitelkártya), és még mindig zárolva van a közel fél millió Ft a számlámról. A bank azt mondja, hogy ha a kölcsönző nem küld a banknak értesítést, hogy törölje a zárolást, és akkor törlik, ha nem, akkor ők 30 nap múlva automatikusoan megteszik. A Firefky végszámlán az van, hogy "refunds take up to ten working days". Kérdés, hogy mit tehetek, vagy várjak amíg történik valami? Kösz: Tamás

    VálaszTörlés
  136. Sziasztok!

    Idén is lesz kocsibérlésem nekem is és ez a deposit téma kiborít. :)
    Volt ahol azt írták 1200 euró lesz, aztán a helyszinen kiderült hogy csak 300 lett, volt ahol 70 gbp volt az egész, igaz ott full extrásan foglaltam.
    Most májusban Madeirára megyek 4 napra, még nem döntöttem el hogy mind a 4 vagy csak 2 napra bérelek-e. Ott van valakinek tapasztalata? Valószínüleg megint a holidayautos.com-ról fogok foglalni. Mindjárt kinézek valakit és írok nekik, hogy mennyi lesz a deposit.

    VálaszTörlés
  137. Érdekes.

    Felmész a holidayautos.com oldalra (mostanában minden olcsóbb itt), beirod mikor hol. Az ajánlatoknál a szerződési feltételekre ha rányomsz, majd a fizetés módjára, ott kellene lennie hogy mennyi a deposit. Csak egyetlen egy cégnél van ott, hogy 100 eur a deposit, a Dollar-nál. Speciel amikor nekem kell a kocsi pont a dollár a legolcsóbb, szóval mindegy, de majd Írországban is kell egy kocsi, ott meg akkor vadászhatom hogy mennyi a deposit. Miért nem egyértelmű ez hogy ki kell írni? Egyáltalán nem mindegy hogy félmilliót vagy csak harmincezret vonnak le.

    VálaszTörlés
  138. mert ez egy brókeroldal. csekkold le az adott társaság weblapján, ott megtalálsz minden információt.

    VálaszTörlés
  139. Sziasztok! Mi béreltük az atlaschoise-on keresztül autót, kövi vasárnap utazunk és akkor vennénk át Párizsban. De ma találtam nagyon sok negatív kommentet a cégről. Tudna valaki segíteni nekem ebben? Mondjam le és inkább máshol foglaljak autót gyorsan, amíg még lehet? Nem akarok úgy járni, hogy a pénzt már levonták, a reptéren pedig nem kapjuk meg az autót, vagy esetleg sokkal többe kerül majd a végén. Nagyon köszi a segítséget. Monca

    VálaszTörlés
  140. Megint érdekes dologra lettem figyelmes.
    Egyszer már béreltem kocsit a holidayautos.com oldalról, szeretem, mert magyar nyelvű, nagyjából minden érthető.

    Rámentem mobilról, mobil böngészőről, kikerestem amit akartam, majd ugyanezt megtettem laptopról is.
    A mobilon valamiért a legolcsóbb autó 18.954 Ft-ért, ugyanarra az időszakra laptopról a legolcsóbb 24.324 Ft.
    Gyakorlatilag ha mobilról foglalok, a full biztosítással együtt is olcsóbb, vagy kb. ugyanannyi mint laptopról az alap.

    Korábban volt ugye az autoeurope-nál olyan hasonló tapasztalat, hogy ha a kayak.com-ról vitt oda és amerikaiként, azaz US-en hagyva az oldalt olcsóbb ajánlatokat kaptam, mint magyarként (pedig a foglaláskor engedte a cím megadásnál a magyart)

    Csak gondoltam hátha hasznos infó. Jövőhéten megyek Madeirára, 3 napra kell kocsi, így vettem észre ezt.

    VálaszTörlés
  141. Szia, köszi a sok hasznos tanácsot. Arra vonatkozóan nem találtam infót, hogy átlagosan mennyi idő, mire felszabadítják a zárolt összeget? Nekünk Krétán azt mondták, hogy kb. 1 hét, ami azóta eltelt, de még nem oldották fel a zárolást. Kezdjünk aggódni? Köszönöm

    VálaszTörlés
  142. Akkor könnyebb a helyzet. Menj be az egyik fiókba és kérdezz rá, hogy mit tudnak róla. Egyébként 30 nap után magától is fel fog oldódni a zárolás.

    VálaszTörlés
  143. Szia!

    Köszi a részletes leírást... de nekem még mindig nem világos a biztosítás.
    Olaszországba utazok nemsokára, szeretnék itthonról autót bérelni a reptérre, 10 napra.
    Most az ajánlásod alapján megnéztem az autoberlesonline.hu oldalt...
    A kinézett autó kölcsönzési feltételeinél ezeket írja:

    114,71 €
    10 napra (11,47 € nap)
    Mit tartalmaz az ár?
    -Korlátlan kilométer használat
    -Harmadik személyekkel szembeni felelősségbiztosítás
    -Lopásbiztosítás
    -Töréskárra vonatkozó biztosítás
    -Adó
    -Repülőtéri pótdíj
    -Műszaki segélyszolgálat

    Mit jelent ez a "lopásbiztosítás" és a "töréskárra vonatkozó biztosítás"? 36ezer forintért (10 napra) még biztosítás is van az autón? Ha összetöröm az autót, akkor nem kell fizetnem utána? Csak sejtem, hogy ez nem ilyen egyszerű... csak nem értem, hogy akkor ez most hogy is van... ??

    Ha ebben a rejtélyben segítesz nekem, nagyon hálás leszek. :)

    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huh, nehezet kérdeztél. Ugyanis fenti poszt pont azzal a céllal született, hogy az ilyen kérdéseket megválaszolja. Viszont ezek szerint nem sikerült ezt megvalósítania, csak én pedig ennél jobban nem tudom elmagyarázni... :/
      A lopás biztosítás lopás ellen véd, a töréskár biztosítás pedig törés ellen, az önrész erejéig viszont te viseled a kár összegét. Vagyis igen, van biztosítás az autón, de ha összetöröd kell fizetned. Pont ahogy itthon a casco működik. De tényleg szinte szó szerint ezt írtam le itt fent.. :)

      Törlés
  144. Pedig tényleg elolvastam a posztot tüzetesen... :) ez mégsem volt még kerek nekem. (Amúgy minden más kérdésemre megkaptam a választ a posztból.)
    Tehát leegyszerűsítve, ha az autó után az önrész mondjuk 260 ezer lesz, és mondjuk totálkáros lesz míg nálunk van, akkor "csak" annyi, hogy nem kapom vissza a 260 ezer önrészt, de nem kell plusz fizetnem a kárért!??? :)

    VálaszTörlés
  145. Kedves geod01!

    Nekünk is segítségre lenne szükségünk: a konkrét úticél Bari, 8 napot tartózkodunk kint (augusztus 28.-szeptember 04. között) kis autót bérelnénk, hitelkártyánk nincs, de rendelkezem dombornyomott Mastercarddal. Lehet- e ezzel önrészmentes biztosítást kötni? Sajnos nekem sem egyértelmű a dolog, pl. a rentalcars.com- on kiköti az elején, hogy hitelkártyára van szükség, a leiratban ellenben bankkártyáról is említést tesz.
    Hitelkártyánk biztos nem lesz az indulásig...
    Tudnál- e nekünk ilyen kondícióval valami konkrétumot ajánlani.

    VálaszTörlés
  146. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  147. Krisi: neked is azt tudom írni, amit vikknek írtam korábban. a kérdésedre kitértem a posztban, annál okosabbat most sem tudok mondani: elviekben hitelkártya kell, a gyakorlatban elfogadják a dombornyomott debitet is. de ha te leszel éppen az, akinél nem, akkor tartok tőle, hogy azt el kell fogadnod majd. de főként akkor, ha ott, helyben szeretnél önrészmentesítőt kötni, tehát nem vagy alig lesz zárolás, pláne valószínűtlennek gondolom, hogy ne volna elég a kártyád.

    VálaszTörlés
  148. Baros: és ismét... erről szól a poszt. :) szerintem alaposan kitérek arra, mi a különbség a gyakorlatban és az eljárásban ha harmadik félnél kötsz önrészmentesítőt (esetedben az autoberlesonline-on) vagy ha a cégnél. azt neked kell eldöntened, hogy számodra melyik a megfelelőbb. én többnyire a cégeknél szoktam, de sokakat ismerek, akik meg nem, mert drágának találják (nem is alaptalanul).

    VálaszTörlés
  149. Vikk: felhívják a figyelmed, hogy az önrészed 1500 eur lesz, ezért felajánlják, hogy köthetsz az autoeurope-on keresztül önrészt fedező biztosítást a jelzett összegért. ha megkötöd,akkor ez ugye olyan biztosítás lesz, amikor baj esetén fizetsz, de utólag az autoeurope-tól vissza tudod igényelni a kifizetett összeget.

    VálaszTörlés
  150. Hát akkor sajnos jól értelmeztem az e-mailjüket...
    Azért bíztam benne, hogy nem jól értem, mert ezen a gyűjtő társaságon (Auto Europe) keresztül az Inter Rent-nél foglaltam autót, akiknél előzőleg megnéztem a desposit díjat: https://interrent.com/deposit-policy ... szóval nagyon nem értem, hogy az e-mailben miért 1500 euro van és a konkrét autó kölcsönzőnél meg miért "csak" 800 euro!?
    Ez lehet azért, mert nem közvetlenül tőlük foglaltam? Ha igen, inkább visszamondom a foglalást és foglalok közvetlenül tőlük. Nem szeretnék a despositra biztosítást kötni, de azt sem szeretném, ha fél milla lenne az önrész.

    VálaszTörlés
  151. azt akarják, hogy kösd meg náluk, amit kínáltak, ezért írtak vmi számot, ennyi. az a lényeg, amit a bérbeadó oldalán van, arra lehet hivatkozni.

    hogy hogy jön ehhez, hogy hol intézted a bérlést magát, azt nem értem.

    VálaszTörlés
  152. Tényleg így megy ez, hogy bekamuznak egy összeget csak, hogy kérjek biztosítást? :/ Hát mit mondjak, nem nyugodtam meg... így mindenképp úgy kell készülnöm, hogy a bankkártyán legyen legalább 1500 euro ... de ha megkötném a biztosítást, még akkor is úgy kell készülnöm, hogy legyen a kártyán 1500 euro, mert ha tényleg ennyit akar zárolni az Inter Rent, akkor lennie kell fedezetnek.... hiába van rá biztosítás az Auto Europe-nál.
    Pedig mennyit agyaltam azon, hogy hogy foglaljak... de már látom, hogy közvetlenül az Inter Renten keresztül kellett volna... :(
    Megtaláltam a foglalás törlés lehetőségét az Auto Europe-nál lehet törlöm a foglalást és megyek az Inter Rent-hez, mert ha ott úgy döntök, hogy veszek önrész biztosítást, akkor legalább nem foglalnak le önrészt...

    VálaszTörlés
  153. abszolút rosszul latod. ott kell foglalni ahol olcsóbb. mint írtam az előző válaszban már, semmi, de abszolút semmi különbség nincs a depositban attól függően, hogy hol foglalod.
    de ha ez megnyugtat, mondd vissza, ingyen van, és foglalj közvetlenül. de ha nem olcsóbb, akkor tök felesleges kör csak.

    VálaszTörlés
  154. Igaz, ha végül az Inter Rentnél is 1500 euro önrészt kérnek, akkor feleslegesen töröltem a foglalást a másiknál és foglaltam újra...


    De korábban azt irtad, hogy "mondanak egy számot". Ebből kiinduva van esély rá, hogy kint majd nem 1500 euro lesz az önrész, hanem 800, ahogy az oldalukon írják?
    Bár sajnos most már azon nem változtat, hogy biztonsági okból lennie kell a kártyán majd fél milliónak, mert mi van, ha... :/

    VálaszTörlés
  155. huha.
    egyrészt, azt írtam, hogy a leveledben, amit kaptál, ami kvázi egy reklámlevél, beírtak egy számot, de nem ez volt a levél lényege.

    meg ezt is írtam:

    "az a lényeg, ami a bérbeadó oldalán van"

    tehát annyi lesz a deposit, amennyit a bérbeadó oldalán van. ha 800, akkor annyi, és nem 1500. nincsen "mi van, ha". és remélem, jól láttad.. :)

    VálaszTörlés
  156. Sziasztok!

    Tavaly 3x béreltem, egyszer Nizzában, kétszer Lutonban.
    Mind a három foglalást más helyről foglaltam és mindhárom esetben köszönőviszonyban sem volt a deposit a leírtaktól. Nizzában ráadásul utólag még reptéri illeték címen plusz 15 eurót is levontak a depositból.
    A legutolsónál az előre leinformált 300 eur deposit helyett SEMMIT sem terheltek a kártyára, csak a kölcsönzési díjat vonták le. Igaz ott előre bepipáltam a holidayautos.hu oldalon a full biztosítást (vagy mit).

    Szóval sajnos ha valaki autót bérel érdemes hogy a kártyán legyen 5-600e ft. Mert ez (korábban már írtam mennyire utálom ezt, hogy miért nincs egyértelműen kiírva hogy mi menyi a foglaláskor, nem tudom mi olyan bonyolult ezen 2016-ban), szóval ez egyszerűen kideríthetlen sokesetben.

    VálaszTörlés
  157. ez nincs így. a bérbeadó cégek oldalán fent van legalább az önrész mértéke, de ha valaki nem találja, akkor is meg lehet előre kérdezni mailben, ad absurdum telefonon. ne ijesszük már el az embereket az autóbérléstől légyszi...

    VálaszTörlés
  158. Nem ijesztegetek senkit, csak nekem mindhárom esetben így volt. De mindegy. Most októberben Írországba megyek, ott is kell 5 napra egy kocsi, meglátom ott mi a helyzet. :)
    Azt hiszem megint a holidayautos-on fogok bérelni, speciel ott egyáltalán nem írnak a deposit összegéről. :(

    VálaszTörlés
  159. "a bérbeadó cégek oldalán fent van"

    a holidayautos az csak a közvetítőoldal.

    VálaszTörlés
  160. a firefly-ál pedig fent van, ott kb. 25 euróra emlékszem, a maggiore és a locauto esetében úgy emlékszem én sem találtam, de e-mailben hamar megírták. de erre sem emlékszem már pontosan, ott is ez a 25-30 euró a szint.

    VálaszTörlés
  161. Szia!
    Sikeresen megjártuk Toszkánát bérelt autóval...
    (Bróker cégen keresztül béreltünk autót és hozzá biztosítást.)
    Helyszínen átvettük az Interrenttől az autót, ahol a hölgy rá akart minket beszélni a biztosításra, hiába mondtuk, hogy van biztosításunk, mutattuk is a kinyomtatott "igazolást" róla... de továbbra is rá akart beszélni, mert szerinte az nem olyan, mint amit Ők adnak. Aki nem néz előtte jobban utána, beugrik a csőbe... de persze mi nem kértük az ő biztosításukat, hiszen volt.
    Végre a hölgy is felfogta, hogy nem kérjük, így elkezdhettük a papírmunkát intézni. Mikor a bankkártyára került a sor, nem tudták leemelni a depositot (800 euro). Mire leesett nekünk, hogy a kártya limitre nem gondoltunk. Úgyhogy mivel nem volt helyben wifi lehetőség, telefonálás a banknak, limit módosítás, és mivel szerencsénkre a módosítás egyből élt, le tudták vonni az összeget és vihettük is az autót.
    A nyaraláson nem volt sehol semmi gond az autóval. Mikor visszavittük akkor sem.
    Két hete adtuk le a kocsit, de a depositot még mindig nem oldották fel a kártyán. Olvastam, hogy van aki erre egy hónapot is várt... Érdemes 2 hét után érdeklődnöm valahol? Ilyenkor ki az illetékes az Interrent, vagy a bankom? Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  162. Nem volt az csőbehúzás, hiszen tényleg egészen másképp működik a helyben között, mint a harmadik félnél előre között.
    A bankod az illetékes, de sajnos az Erste mindig, az otp gyakran csak a 30 nap letelte után, amikor magától törlődik a zárolás, akkor oldja fel.

    Király, hogy minden jól alakult, örülök neki nagyon!

    VálaszTörlés
  163. neszike75
    Szia geod01
    Szeretnèm megkèrdezni hogy Malagàban tudnàl e egy megbìzhatò cèget ajànlani, egy hètre szeretnènk, inkàbb dràgàbb de megbìzhatòt.
    Köszönöm a vàlaszt.

    VálaszTörlés
  164. igen. a costa del sol-lal foglalkozó posztban írtam is, hogy én a malagacar-tól béreltem autót. helyi erő, megbízható, és korrekt áron szolgáltatnak.

    VálaszTörlés
  165. Kedves Geod01!

    A debitcardcarhire.com oldalról esetleg van információd? Megbízhatóak? Bankkártyával szeretnék autót bérelni Olaszországban, és ebben kínálnak segítséget. Első körben feltettek pár kérdést, hogy dombornoymott e a kártyám vagy elektronikus, MasterCard vagy Visa stb., melyik banknál van számlám, én vagyok e a vezető, mióta van jogsim stb., majd elkérték az e-mailcímem, hogy küldjenek ajánlatot (miután megfeleltem a kártyakövetelményeknek). Ajánlat még nem érkezett, de az oldalon lévő visszajelzések alapján kifejezetten kedvező áron dolgoznak, ismert cégekkel. A tájékoztatód és a tapasztalataim alapján elfogadnák a kártyámat a cég közvetítése nélkül is, tavalyi olasz nyaralásunkon elfogadták. Mivel ők így hirdetik magukat, ezért feltételezem garanciát is vállalnak azért, hogy érkezéskor valóban kapok autót a megbeszéltek szerint Viszont bizonytalan vagyok, hogy bevállaljam e egy számomra ismeretlen cég ajánlatát, úgy hogy talán nélkülük is működne a dolog.

    Köszönöm előre is!

    VálaszTörlés
  166. nem,nem hallottam még erről az oldalról sajnos. ha használni fogod őket, örülnék, ha leírnád utána a tapasztalataid. köszönöm.

    VálaszTörlés
  167. Szia!
    Mallorcán szeretnék egy hétre bérelni kocsit már a reptéren és oda is vinném vissza. Kicsit elkeserítettek a vélemények amiket eddig olvastam az ottani helyi cégekről( OK car rental, Centauro, Recordgo). Mindenki azt mondja hogy lehúzzák az embert -akár több 100 euróra- mikor visszaviszik a kocsit, olyan hibákat feltüntetve amik már megvoltak, de persze amikor átvették akkor koszos volt a kocsi meg a személyzet akkor meg se nézte... A full biztosítás amit meg említettél többe van mint az autó napi ára, sőt a duplája. A letét is változó, hol 600 hol 1000 euró de van ahol csak 300 aztán meg odaírva pár sorral lejjebb hogy mitől függ a letét összege..akkor ez most hogy is van?! Nem tudom melyiknél lenne érdemes bérelni :(

    VálaszTörlés
  168. egyrészt, átvételkor alaposan körbefotózni az autót, előttük, hogy lássák.

    másrészt, ha sokallod a helyi önrészmentesítőt (hozzáteszem, szerintem nem a bérlés árához kell hasonlítani a díját, hanem az önrészhez, amit kiváltasz vele), akkor ugye ott a másik önrészmentesítő, amit előre, külön, te magad tudsz megvásárolni. igaz, ekkor először ki kell fizetned a kárt a helyszínen, csak utólag kapod vissza az összeget a biztosítótól, szóval ez lassabb meg ügyintézős, de olcsó.

    VálaszTörlés
  169. Igen ez igaz, tényleg ahhoz kell hasonlítani. Mennyivel olcsóbb ez a megoldás, és melyik cégnél történő megkötését ajánlod ha ezt választanám? Jah és mallorcán mégis melyik céget válasszam?? mert erre senki nem tudott még egyértelmű választ adni.. Köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
  170. Árat is, céget is írtam a posztban, annál többet sajnos nem tudok. Illetve, ha esetleg gyűjtőoldalon keresztül foglalnál, akkor ezek az oldalak ajánlani is fognak ilyen biztosítást, napi pár euróért.

    Mallorcán a Vanrell-t választják sokan: ott nincs deposit, egyszerű az ügymenet, és árban is rendre a legjobb.

    VálaszTörlés
  171. Szia!
    A rentalcars.com oldalon keresek autót a nyári görögországi utazásunkhoz, 7 személyes autót szeretnénk bérelni.
    Mikor rámentem az egyik autónál található részletekre, ilyen szöveg fogadott:
    "Letét / Önrész
    Az autóbérlő cég 1200,00 € biztonsági óvadékot kér Öntől, amikor felveszi az autót. A letét visszatérítésre kerül, miután a kölcsönzés befejeződött, és minden feltétel teljesült.
    Az autón lévő töréskárbiztosítás önrésze 1200,00 €, mely tartalmazza az áfát.
    Az autón lévő lopásvédelem önrésze 1200,00 €, mely tartalmazza az áfát."
    Tehát ez 1x 1200 euro önrész lesz (amit zárolnak a kártyán, aztán ha minden jól megy, visszakapom), vagy 3x1200 euro? Gondolom, hogy nem vonják le 3x, de akkor meg tök logikátlanul van megfogalmazva... Tudsz segíteni ebben?
    Egyébként mi a véleményed? Béreljünk 6-an, két kisebb autót, vagy egy 7 személyeset? Érdekel a véleményed... hátha mondasz okosat, amire én nem gondoltam...!
    Köszönöm!!

    VálaszTörlés
  172. Hogy egy autó legyen vagy kettő, azt szerintem könnyű eldönteni: megnézni a két árat.
    Az önrészt egyszer fogják csak zárolni.
    Nem tudom merre mentek Görögországban, de mint írtam, ott én kerülném a brókereket és kis helyi erőtől bérelték. Olcsóbb, nincs önrész (vagy olcsó a mentesítő), laza ügymenet.

    VálaszTörlés
  173. Lefkadára szeretnénk menni. Úgy gondoltam, hogy Athénba megyünk Budapestről, Athénban a reptéren bérelnénk autót és úgy mennénk Lefkadára. Tudom, hogy ez is egy hosszabb út, de így vagy odautazáskor vagy hazautazáskor meg tudnánk nézni Athént is. Voltunk már Athénban, csak fel szeretnénk eleveníteni az emlékeket. :)
    Ez nincs kőbe vésve, csak ötletelek... ha van jobb ötleted, hallgatom. :)

    VálaszTörlés
  174. Egyébként néztem a https://alphadrive.gr/en/ oldalt is, de nem értem, hogy hogy működik náluk a kocsi átvétel/leadás... ez ilyesztett el tőlük...

    VálaszTörlés
  175. nem tudom mit nem értesz, de az 1200 euró deposit nem ijeszt el? :) amúgy már próbáltam az alphadirve-ot többször, minden okés volt.
    ezek szerint szalonikiben bérelnél?

    VálaszTörlés
  176. Athénban bérelnék autót. Úgy értelmezem, hogy az alphadrive nincs ott helyben, csak kimennek oda egy névtáblával a járathoz és úgy átadják az autót. Ilyenkor gondolom nem kell fizetni semmit!? Előre kell mindent elintézni... haza utazáskor pedig....??? Én tartok fel egy táblát amire kiírom, hogy alphadrive??? :D Na jó csak vicc... de tényleg nem tudom, hogy hazafelé, hogy adom nekik vissza az autót az Athéni repülőtéren...?

    VálaszTörlés
  177. névtáblával vagy a cégtáblával várnak, elmentek az autóátadó helyre, lepapírozás, fizetés és mehetsz. vissza ugyanez: odaviszed az autót, ahol felvetted, kivisznek a reptérre és hazautazol. úgyhogy egyszerű is, logikus is. :)

    VálaszTörlés
  178. Értem... akkor Athénban is vannak, csak nem feltétlenül a reptéren. Akkor bele kell kalkulálnom azt az időt is, amig "utaztatnak" minket... ok. És náluk nincs önrész?
    Egyébként Lefkada az úti cél (ezt irtam is...).
    És de, az 1200 deposit is elrettent baromira... főleg, ha azt 3x kell kifizetni... :D

    VálaszTörlés
  179. úgy emlékszem van, csak nem drága, pár euró per nap. 5-8 között, ha jól emlékszem. de fent van az oldalukon.

    VálaszTörlés
  180. Szia. Március 18.án megyünk Fuerteventúrára. Ma foglaltuk le az autót,amit ki is fizettünk. A visszaigazolásba 300euro biztonsági letétet kérnek majd.Ez rendben van. Majd alatta hogy az önrész 1305 euro. Ennek az összegnek is rajta kell legyen a számlánkon? Ez nem teljesen tiszta....?

    VálaszTörlés
  181. Mondd vissza ezt a bérlést, a kanárikon van jobb megoldás. Bérelj vagy az autoreisentől, vagy a plus cartól vagy a cicartól. Nincs önrész, nincs deposit, egyszerű, laza, megbízható ügymenet, és jóval olcsóbbak is. És nagyon sokak által kipróbált cégekről van szó.

    VálaszTörlés
  182. Upsz! Ezekszerint ez gáz? Jól értem a szavaidból hogy akkor nem csak a 300 eurot zárolják?

    VálaszTörlés
  183. Nem érted jól. Azt mondom, hogy felesleges Fuerteventurán szüttyögni ilyen önrészes megoldásokkal, akár 300 eur az, akár 1300. hiszen van olcsóbb, megbízhatóbb, jobb lehetőség.

    VálaszTörlés
  184. Szia. Máju 7-én megyünk Pisába 4 napra. A Ryanairen keresztül béreltem autót (locauto) A bérlés díja 103 euro volt, kiegészítő biztosítást is kötöttem 51 euro. A hitelkártyán 500 euro letéti díjat zárolnak. A voucheren van azonban, hogy a balesetbiztosítás 1000 euro, a lopáskár árvállallása 1600 euro. Mindkettőnél ott van, hogy az átvétel időpontjában ennek az összegnek elérhetőnek kell lenni a hitelkártyán. Akkor ez azt jelenti, hogy 3.100 eurot zárolnak, vagy csak az 500 eurot. Nem mindegy a hitelkártya készítésénél. Köszönöm előre is a választ.

    VálaszTörlés
  185. Nagyon szépen köszönöm a választ. Van egyébként valami tanácsod az olaszországi bérléssel kapcsolatban vagy valami tapasztalatod a locautoval?

    VálaszTörlés
  186. Csak azt tudom mondani, mint a posztban is: odafigyelős átvétel, az általuk jelzett hibákat végignézni, az egész autót alaposan körbenézni, előttük lefotózni, ilyesmi.
    A locauto hagyományos nagy cég, nem jobb, nem rosszabb a többinél, nem kell tartani tőlük.

    VálaszTörlés
  187. Tisztelt tanácsadó szakember!
    A Ryanair Palermóba szóló repülőjegy vételekor autót is béreltem. A bérleti díjban benne volt a lopásés törésbiztosítás, de igen magas - közel 4000 Eurós önrésztkellett volna vállalni. Ajánlották viszont a O önrészesedéssel járó teljeskörű biztosítást, ami napi 22 Euróba kerül. Kértem, hogy utalják vissza a már befiziettt biztosítási dí jat és kérem a Oönrészesedésest. A pénzt visszafizették és azt írták, hogy a teljeskörű biztosítást az autó átvételekor vegyem meg. palermói repteren meg is találtam a Budget kölcsönzőt, megvolt a kis Fiat is a nevemre téve, elkérték a hitelkártyát és adtak egy blokkot 434 Erólól. 242,- Eurólól kellett volna szóln a blokknak.Miután csak olaszul beszéltek, nekem meg még hosszú utat kellett megtennem időre nem tudtam vitatkozni velük. Aláírtam az orrom alá dugott papírt, megkaptam a kocsit és elmentem vele.11 nap után, időben feltankolva, sérülésmentesen leadtam a kocsit,megköszönték és újra adták az elismervényt a 434 Euróról. Hazajöttem, és 2 nap múlva leemelték a hitelszámláról a 434 Eurót. Nincs telefonszám, csak egy e-mail cím, amire angolul lehet leírni a panaszt. Mit tehetek ezen kívül? Kihez fordulhatok?

    VálaszTörlés
  188. ugye eleve aláírtál mindent, így alapból se tudnál mit tenni, mielőtt aláírsz, akkor kell figyelni. de amennyire értem, nem is kell tenned semmit: amit kifizettél, az valószínűleg a bérlési ár plusz a napi 22 eurókból összejövő önrészmentesítő.

    VálaszTörlés
  189. Szia!

    Cipruson bérelnénk autót jövő héttől.Autoeurope-nél találtam jó ajánlatot "refundable excess with super cover" Engem egy dolog zavar és pedig az, hogy a cég "Cyprus Airport Car Rental Promo"-ként árulja a dolgot, képtelenség rájönni, hogy melyik cégtől kapja az ember a kocsit végezetül... és ha az adott bérbeadónak nincs 24 órás irodája ott? Hajnal háromkor ér be a gép...

    VálaszTörlés
  190. ha lefoglalod, a visszaigazolóban ott lesz a cégnév. ha ekkor utánanézel és nem tetszik, ingyen visszamondhatod.

    VálaszTörlés